Işid'e Karşı Savaşan İran Ve Irakli Komutanlar İran'da Birlikte Görüntülendi

IRAK'ta IŞİD'e karşı yapılan operasyonda Iraklı komutan Hadi el-Amiri ile birlikte görünen İran Özel Kuvvetler Birliği Kudüs Tugayları'nın Komutanı General Kasım Süleymani bu kez aynı komutanla İran'da görüldü. İran'da Hz. Hüseyin'in...

07 Kasım 2014 Cuma 16:06
Işid'e Karşı Savaşan İran Ve Irakli Komutanlar İran'da Birlikte Görüntülendi






IRAK'ta IŞİD'e karşı yapılan operasyonda Iraklı komutan Hadi el-Amiri ile birlikte görünen İran Özel Kuvvetler Birliği Kudüs Tugayları'nın Komutanı General Kasım Süleymani bu kez aynı komutanla İran'da görüldü.
İran'da Hz. Hüseyin'in şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen matem törenine ülkenin en güçlü askeri ismi olduğu belirtilen Kudüs Kuvvetleri Komutanı General Süleymani de katıldı. Başkent Tahran'da yapılan törende, tartışmalı komutan ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yakınında otururken görünüyor. Törene katılanlar arasında Irak'ın Bedir Tugayı komutanı Hadi el-Amiri'nin de bulunması dikkat çekti. Süleymani ve el-Amiri birkaç gün önce Bağdat'ın 60 kilometre güney batısındaki Babil'e bağlı Curf El Sakhar kasabasında IŞİD'e karşı yapılan operasyonda birlikte görüntülenmişti. Söz konusu operasyonda kasaba tamamıyla IŞİD'in kontrolünden çıkarılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.