Kocaman "Kazanmaktan başka çaremiz yoktu"

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Demir Grup Sivasspor karşısında elde edilen 2-1’lik galibiyetin ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

14 Nisan 2018 Cumartesi 22:26
Kocaman "Kazanmaktan başka çaremiz yoktu"






Kocaman "Kazanmaktan başka çaremiz yoktu"

   Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Demir Grup Sivasspor karşısında elde edilen 2-1’lik galibiyetin ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Öncelikle maçı değerlendiren Aykut Kocaman, “Üstümüzdeki iki rakibin bir biriyle oynayacağı haftada asgari 3 azami 4 puan kaybının olabileceği bir haftada bunu gerçekleştirebilmenin tek yolu burada kazanmaktan geçiyordu. 2 hafta öncesine göre 13 puanlık bir fark vardı üzerimizdeki 3 takımla. Bu galibiyetle beraber yarınki sonuca göre 2 haftada 6 ila 7 puan farkı indirmiş olacağız. Yarısından fazlasını indirmiş olacağız. Kalan 5 haftada ne kadar yetecek bilmiyorum. 2 hafta sonra Galatasaray-Beşiktaş maçı da var.

   Tüm bunların gerçekleşebilmesi için kazanmaktan başka çaremiz yoktu, maça da böyle başladık. İlk yarı kuvvetli bir oyun oynadık. Rakibin tehlikeli kontratakları vardı. Son derece sert ve organize bir takım. Üstümüzdeki 3 takımı da burada yendiler. İkinci yarıda fazlasıyla risk alarak bizi zorladılar. İlk yarıda yüksek yüzdeli pas isabetiyle rakip sahada oynamayı başardık, farkı artıracak pozisyonları da bulduk. İkinci yarıda normal şartlarda ya 3. golle sonuçlandırmamız gerekiyordu ya da topun kaliteli kullanımıyla kendi tarafımıza sonuçlandırmamız gerekiyordu. Ancak buralarda problem yaşadık. Özellikle ekstra bağlantı paslarını sağlamakta hatalar yapıp aynı zamanda merkezde derin boşluklar bırakıp savunma arkasına toplar atılmasına izin verdiğimiz andan itibaren rakip kontrolü eline aldı ve daha fazla üzerimize geldi.

   Kazanmak zorunda olduğumuz bir maçı kazandığımız için son derece sevinçliyim” dedi.

   19 Nisan Perşembe günü Beşiktaş’la oynanacak ZTK yarı final rövanş maçıyla ilgili de değerlendirme yapan Kocaman, “Kupada avantaj sayılabilecek bir skor aldık ilk maçta. Aynı zamanda da ezeli ve kuvvetli bir rakiple oynayacağız. Birbirini eşitleyen bir durum var burada. Avantajımız var, her şey kendi elimizde ama ligde bizim kazanmamız yetmiyor. Yarınki maçın sonucunu bekleyeceğiz. Perşembe günü Beşiktaş'ı nasıl eleyebiliriz diye düşüneceğiz” ifadelerini kullandı. Son olarak Vincent Janssen’le ilgili konuşan deneyimli antrenör, “Janssen'i kullanacağız. Bugün 3. golü atsak ya da oyun kontrolünü elimizde tutsak Janssen'i en azından 10-15 dakika oyuna alacaktım. Uzun zamandır oynamayan bir oyuncu. Dolayısıyla şimdi onu kazanmaktan ziyade maçı kazanmanın zamanıydı. İlerleyen haftalarda bir şekilde faydalanmaya çalışacağız. Janssen takım için güç kaynağı olan bir oyuncu” diyerek sözlerini tamamladı.

Yazarımız Tayfun Gökdeniz'in maç yorumu

Son Güncelleme: 14.04.2018 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.