CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTRAK’TAN EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hükümetin Suriye’de izlediği politikaların bedelini Güneydoğu ve tüm Türkiye’nin ekonomik ve sosyal boyutlarıyla ödediğini belirterek, “Savaşın başlangıcından bugüne kadar Türkiye’nin sadece potansiyel ihracatını y

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTRAK’TAN EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ






CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hükümetin Suriye’de izlediği politikaların bedelini Güneydoğu ve tüm Türkiye’nin ekonomik ve sosyal boyutlarıyla ödediğini belirterek, “Savaşın başlangıcından bugüne kadar Türkiye’nin sadece potansiyel ihracatını yitirmesi nedeniyle uğradığı kayıp 7 milyar dolara ulaşmış durumda” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümetin Suriye’de izlediği politikaların bedelini Güneydoğu ve tüm Türkiye’nin ekonomik ve sosyal boyutlarıyla ödediğini söyleyen Öztrak, “2008-2011 arasında Suriye’ye yapılan ihracat bugüne kadar aynı hızla devam etseydi 2013’de bu ülkeye yapılan ihracat 4 milyar dolara çıkacaktı. Oysa Suriye’ye yapılan toplam ihracat bu yılın ilk 8 ayında 592 milyon dolar. Savaşın başlangıcından bugüne kadar Türkiye’nin sadece potansiyel ihracatını yitirmesi nedeniyle uğradığı kayıp 7 milyar dolara ulaşmış durumda” diye konuştu.
Eylül ayında çekirdek enflasyonun son 13 ayın en yüksek değerine ulaştığını ifade eden Öztrak, “Çekirdek enflasyonun yüzde 7’nin üzerine çıkması ve Nisan ayından bu yana hızla artmaya devam etmesi önümüzdeki ayların enflasyonu için iyi haber değildir. Bu yılın tamamı için enflasyon hedefi yüzde 5 idi. Yılın bitmesine daha 3 ay var, ancak 9 aylık enflasyon yüzde 5 oldu” şeklinde konuştu.
Ağustos ayı dış ticaret verilerinin ihracatta sıkıntıların giderek arttığını gösterdiğini belirten Öztrak, “İhracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 azalarak 11,2 milyar dolar oldu. Bu ihracatta 2009 Eylül ayından bu yana yaşanan en sert düşüştür” ifadelerini kullandı.
“X, W, Q harflerinin kullanılmasında kafalar karışık, bu harflerin nasıl kullanılacağı ile ilgili sizin görüşünüz var mı?” şeklindeki soru üzerine Öztrak, “Bu ülkede bu harfler kullanılıyor. Tuvalete gittiğiniz zaman WC yazıyor. 3 harf ile demokratik alanı genişlettik yaklaşımını çok doğru görmüyorum. Aslında bunların hepsi benim görebildiğim kadarıyla hazırlanış biçimine baktığımız zaman zaten demokratik değil. AK Parti mutfağında hazırlanmış bir paket karşımızda. Çok ciddi sıkıntılı unsurları barındırıyor” açıklamasında bulundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.