EĞİTİMCİLER DERNEĞİNDEN DERSHANELERİN KAPATILMASINA TEPKİ

Sivaslı eğitimciler ve öğrenci velileri dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasına yönelik yasa taslağına tepki gösterdi.

18 Kasım 2013 Pazartesi 00:00
EĞİTİMCİLER DERNEĞİNDEN DERSHANELERİN KAPATILMASINA TEPKİ






Sivaslı eğitimciler ve öğrenci velileri dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasına yönelik yasa taslağına tepki gösterdi.
Binlerce öğrenciyi ücretsiz sınava hazırlayan Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, "Eğitimde onca sorun dururken dershanelerin kapatılmasını istemek, insanımızın enerjisini boşa harcamaktır." dedi.
Türkyılmaz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında "Dershaneler kapatılmamalı, sadece dershaneler değil, bizi ilgilendiren yönüyle etüt merkezleri ve okuma salonlarının kapatılmasını da istemiyoruz." diye konuştu.
Türkyılmaz, taslak metne göre ücretsiz eğitim veren etüt merkezleri ve okuma salonlarının da kapatılma kapsamında olduğunu hatırlatarak, "Sivas Eğitimciler Derneği olarak 2007 yılından beri gönüllü öğretmenlerimizle hiçbir ücret talep etmeden bin 200 öğrencimize sınavlara hazırlık kursu verdik. Bu öğrenciler 10 bin lire gibi bir fiyatı veremeyecek ve özel okullara gidemeyen öğrenciler. Biz bu öğrencileri gönüllü öğretmenlerimizde hazırladık." şeklinde konuştu.
Dershanelerin kapatılma meselesinin gereksiz olduğunu kaydeden Murat Türkyılmaz, şöyle devam etti:
"Eğitimle alakalı gündemde önemli sorunlarımız var. Atanamayan, atanmayı bekleyen bir sürü öğretmen arkadaşımız var. Bunların sayısı Yüz binlerle ifade ediliyor. Bu öğretmenleri atadık mı ki biz dershanelerle uğraşıyoruz. 900 ve 1000 Lira alan Ücretli öğretmenlerimiz var. Bunlar dururken dershanelerle uğraşmak insanımızın enerjisinin boşa harcanmasıdır. Dershanelerin kapatılması kime ne fayda sağlayacak. Bunların üzerinde özellikle durmamız gerekiyor. Dershaneler kapatıldığı zaman Anadolu’nun gariban insanı eğitimde fırsat eşitliğini nasıl yakalayacak?"
Öğrenci velisi Salim Özaydın, dershanelerin kapatılması ile ilgili çalışmanın kendisini derinden yaraladığını hatta şok olduğunu söyledi. Özaydın, ; "Dershaneleri özellikle güzel bir çevre kazandırdığından ve öğretmenlerin sadece ders değil ahlak olarak ta çok güzel eğitim verdiklerinden dolayı çocuklarımda çok güzel gelişmeler olduğunu gördüm. Ben bunların zayi olmasını istemiyorum. Bizlere bu katkıyı sağlayan dershanelerimizin sayısının daha da çok artmasını istiyorum. Hatta her köyde ve ilçede bütün öğrenciler için dershane olmasını arzu ediyorum. Böyle olunca hükümetin dershaneyi kapatma isteği beni derinden yaraladı, hatta şok etti. İnşallah bu hatadan bir en evvel vazgeçmeyi düşünürler." dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.