Ekmeğin öyküsü’nü bizzat yaşayarak öğreniyorlar

Malatya’da faaliyet gösteren bir okuldaki öğrenciler, ‘Ekmeğin Öyküsü’ projesi ile ekmeğin yapımını yaşayarak ve yaparak öğreniyor.

21 Eylül 2013 Cumartesi 00:00
Ekmeğin öyküsü’nü bizzat yaşayarak öğreniyorlar






Malatya’da faaliyet gösteren bir okuldaki öğrenciler, ‘Ekmeğin Öyküsü’ projesi ile ekmeğin yapımını yaşayarak ve yaparak öğreniyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan Özel İbrahim Yücel İlk ve Ortaokulu Kurucu Müdürü Rıfat Yücel, “Çocuklarımızın ekmeğin nasıl soframıza geldiğini göstermek için ‘Ekmeğin Öyküsü’ isimli proje başlattık. Bunun sebebi, yeni nesil çocuklar doğa ve bitkiyi tanımıyor. Zaman zaman çocuklara sorduğumuzda, ‘Ekmek nasıl yapılıyor’ diye ‘Öğretmenim ekmek fırında yetişiyor’ diyorlar. Çocuklarımızın yiyeceklerimizin nasıl soframıza geldiğini öğretmek için böyle bir çalışma yaptık. Doğal yaşamı öğrenmeleri için böyle bir proje uyguladık. Çocuklar buğday ekimini bizzat kendileri yaptı. Buğdayın sulamasını kendileri yaptı. Buğdayın hasat dönemi Ağustos ama biz beklettik ki Eylül’de okullar açılsın, çocuklar kendileri hasadı yapsın. Ekmeğin topraktan gelen ürünle yapıldığını çocuklara göstermek istedik” ifadelerini kullandı.
Yücel, botanik bahçe oluşturup, çeşitli sebzeler üreterek çocuklara sebzenin nasıl yetiştiğini de göstermek istediklerini söyledi.
Özel İbrahim Yücel İlk ve Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Şehriban Akgül ise şunları söyledi:
“3. ve 4. sınıf öğrencileri olarak ‘Ekmeğin Öyküsü’ çalışması yaptık. Önce bahçemize buğdayı ektik. Gübreledik ve suladık. Şimdi ise hazır duruma getirdik. Buğday biçilerek, buğday değirmenine götürüp un yapacağız. Sonra unu ekmek yapıp afiyetle yiyeceğiz.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.