ETKİLEYİCİ GÜLÜŞ İÇİN GÜLÜŞ TASARIMI

Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, herkesin güzel ve hayal ettiği gibi gülmeye hakkı olduğunu söyledi.

19 Kasım 2013 Salı 00:00
ETKİLEYİCİ GÜLÜŞ İÇİN GÜLÜŞ TASARIMI






Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, herkesin güzel ve hayal ettiği gibi gülmeye hakkı olduğunu söyledi. Birçok insanın ağız ve diş problemi yüzünden rahatça gülemediğini belirten Zogun, gülüş estetiği ile herkesin istediği gülüşle güvenle gülebildiğini ifade etti.
Toplumda artık estetiğin sadece kadınlara özgü olmaktan çıktığını belirten Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, erkeklerin de en az kadınlar kadar estetik diş tasarımından faydalanmak istediklerini fakat daha doğal görüntüde olmasını tercih ettiklerini vurguladı. Diş ve dudaklardaki şekil bozukluklarının bir dizi tedavi yöntemiyle giderilmesini kapsayan gülüş estetiğinin 7’den 70’e her yaştan insana rahatça uygulanabileceğini söyleyen Zogun, “Gülüş estetiği birçok insana yapılabilir. Yaşlı, genç, erkek ve kadına gülüş tasarımı uygulanabilir” diye konuştu.
Zogun, “Gülüş tasarımı yaptıran insanların kendilerine olan güvenleri artar ve kişilerin bozulmuş psikolojilerine iyi yönde katkısı olur” dedi.
ÇEKİCİ GÜLÜŞE SAHİP OLABİLİRSİNİZ
Kabaca 3-4 çeşit gülüş türü olduğunu söyleyen Arzu Zogun, kişilerin yüz hattına ve ağız yapısına göre uygun gülüşü tasarlayabildiklerini söyledi. Gülüş şekillerini çekici gülüş, entelektüel gülüş ve sportif gülüş olarak üç gruba ayıran Zogun, gülüş tasarım aşamalarını şu şekilde anlattı:
“Gülüş tasarımına başlamadan önce hastayla bir ön görüşme yaparız. Bu ön görüşmede hastanın kişiliği, hastanın sosyal durumu, gülümsemesinde nelerden memnun olmadığını konuşuruz. Bu aşamada yaptığımız incelemeler doğrultusunda bir planlama yapılır. Uygun planlama sonrasında alınan ölçüler, fotoğraflar veya videolar ile nihai bir sonuca varılır. Bu sonuç hasta ağzına prova şeklinde uygulanır ve o prova üzerinden hastanın yüzüne yakışan en doğru diş boyu, diş dizilimi, diş rengi tespit edilir ve tedaviye başlanır.”
1 GÜNDE, 1 SAATTE DE GÜLÜŞ DEĞİŞTİRİLEBİLİR
Tedavi süresinin kişinin ağız ve diş yapısındaki bozukluklara göre farklılık gösterebileceğini söyleyen Zogun, “Gülüş estetiği kompleks bir tedavidir. Bazen diş etlerine küçük bir müdahale kişinin muhteşem bir gülüşe kavuşmasına yeterli olur, ancak çoğunlukla 1 hafta gibi bir sürede gülüş tasarımı tamamlanır” ifadelerini kullandı. Bazen kısa sürede, tek seansta yapılabilecek tedavilerle de gülüşün tamamen değişebileceğini vurgulayan Zogun, bu konuda beyazlatma (bleaching) ve bonding uygulamalarının hem ekonomik hem de çabuk olması dolayısıyla kurtarıcı olduğunu belirtti.
KARİYER PLANLARKEN DİŞLERİN ESTETİĞİ
Güzel gülebilmenin herkesin hakkı olduğunu söyleyen Arzu Yalnız Zogun, insanların topluluk içerisinde ağızlarını elleriyle kapatmadan rahatlıkla gülebilmek istediğini belirtti. Bu durumun kişiye müthiş bir özgüven kazandırdığını ifade eden Zogun, iş hayatındaki bireylerin de vermek istedikleri imaj için gülüşün öneminin farkında olduklarını belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.