KARŞIYAKA OPERA’DA BEETHOVEN SONATLARI

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde Beethoven’in keman-piyano sonatları konser dizisi başlıyor.

17 Kasım 2013 Pazar 00:00
KARŞIYAKA OPERA’DA BEETHOVEN SONATLARI






Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde Beethoven’in keman-piyano sonatları konser dizisi başlıyor. Sezon boyunca gerçekleştirilecek 4 konserde ülkemizin ve Avrupa’nın önemli sanatçıları Karşıyakalı sanatseverlerle buluşacak.
“Karşıyaka İçin” ismiyle hazırlanan “Beethoven’in Tüm Keman-Piyano Sonatları” dizisinin ilki 18 Kasım 2013 Pazartesi günü dünyada pek çok ülkede konserler vermiş olan keman sanatçısı Ellen Jewett ve piyanoda Çağdaş Özkan’nın konseriyle saat 20.00’de gerçekleşecek. Dinleti ünlü bestecinin Re Majör ve La Minör Keman ve Piyano Sanatı ile başlayıp, Sol Majör Keman ve Piyano Sonatı ile sürecek. Konser sanatçılarından biri, ülkemizde uzun yıllar Borusan Filarmoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasında başkemancı olarak sahne alan, yeryüzü yuvarlağının bütün kıtalarında konserler vermiş, en ünlü hocalarla çalışmış, halen Ankara Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan sanatçı Ellen Jewett… Diğer sanatçı ise müziğe çok erken yaşlarda akordeon ile başlayan, 2007 yılında Bilkent Üniversitesi piyano bölümünden mezun olan, 2012 yılında ABD’nin en saygın müzik okullarından biri olan The Juilliard School’da Yüksek Lisans yapmış, ülkemizin en duyarlı duo piyanisti” olarak tanımlanan, vermiş olduğu konserlerle birçok başarıya imza atan sanatçımız Çağdaş Özkan.
İkili, Karşıyaka için verecekleri konser öncesi çok heyecanlı olduklarını, tüm sanatseverleri bu özel etkinliğe davet ettiklerini dile getirdiler. Beethoven’ın sonatlarının büyülü atmosferinde yaşanacak müzik dolu gecenin davetiyeleri, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesinden ve Belediye Kültür Müdürlüğünden sağlanabilir.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.