MAMAK’TA AİLE MERKEZİ-KAPALI PAZAR VE SPOR SALONU AÇILDI

Mamak’ta Abidinpaşa Aile Merkezi-Kapalı Pazar ve Spor Alanı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül tarafından hizmete açıldı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
MAMAK’TA AİLE MERKEZİ-KAPALI PAZAR VE SPOR SALONU AÇILDI






Mamak’ta Abidinpaşa Aile Merkezi-Kapalı Pazar ve Spor Alanı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül tarafından hizmete açıldı.
Abidinpaşa’da hizmete giren Abidinpaşa Aile Merkezi-Kapalı Pazar ve Spor Alanı’nın açılışına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Ankara Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Recep Ayhan ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Akgül, açılışı yapılan pazar yerinin eskiden sadece pazar kurulan açık bir alan olduğunu söyledi. Buranın değerlendirilmesi konusunda taleplerin geldiğini ifade eden Akgül, yeni aile merkezinin çok fonksiyonlu olduğunu, alt katında pazar alanı, en alt katında ise kapalı spor alanının olduğunu söyledi. Göreve geldiğinde Mamak’ta sadece 20 tane pazarın olduğunu ve bu pazarların sokakta olduğunu belirten Akgül, bugün itibariyle 11. kapalı pazar alanının hizmete sunulduğunu vurguladı. 12. kapalı pazar yerinin Başak Mahallesi’nde hizmete açılacağının da müjdesini veren Başkan Akgül, Mamak’ta yüzme havuzunun ve şehir stadının hizmete girdiğini ifade ederek, kapalı spor salonu, rekreasyon alanı ve kentsel dönüşümlerin hizmete girmesiyle Mamak’ı Başkent’e yakışır bir ilçe haline getirmenin hedefleri olduğunu söyledi. Büyük bir bilgi evinin inşaatına başlayacaklarını söyleyen Akgül, “Biz bir hizmeti yaparken bir diğerini yok etmeyiz. Mamak’ta hep söylediğimiz kentsel dönüşümle birlikte sosyal dönüşümü de, kültürel dönüşümü de hep birlikte yapmamız gerekiyor. Bu aile merkezlerindeki amacımız şu; insanı yetiştirmezseniz, insana eğitim vermezseniz, insanımıza değer verip hizmet etmezseniz yaptığımız binaların hiçbir anlamı olmaz” dedi.
“Malak’ta kentsel dönüşüm, aynı zamanda sosyal dönüşüm” sloganıyla hareket ettiklerini söyleyen Akgün, Abidinpaşa’nın Ankara’nın en eski mahallerinden biri olduğunun altını çizdi. Binaların hepsinin 50-60 yıllık binalar olduğunu belirten Akgül, bu binaların klasik imar planlarına göre yapıldığını söyledi. Yeni dönemde etap etap kentsel dönüşüm projesinin faaliyete geçmesini planladıklarını söyleyen Akgül, kurulacak olan platformlarla hak sahiplerine bilgi verileceğini ve en ideal nokta bulunduğu zamanda gerçekleştirileceğini ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.