MURATPAŞA’DAN ‘ÇEVRECİ’ EĞİTİM

Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü uzman ekibiyle Muratpaşa’nın ilköğretim okullarında ‘Çevre Bilinci, Güvenilir Gıda ve Hijyen” konularında öğrencilere eğitim veriyor.

19 Kasım 2013 Salı 00:00
MURATPAŞA’DAN ‘ÇEVRECİ’ EĞİTİM






Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü uzman ekibiyle Muratpaşa’nın ilköğretim okullarında ‘Çevre Bilinci, Güvenilir Gıda ve Hijyen” konularında öğrencilere eğitim veriyor.
Alarak Koleji’nde yapılan eğitime katılan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fatma Kırımlıoğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek üzere eğitim seferberliği başlattığını dile getirdi. Kırımlıoğlu, Muratpaşa Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ile başlatılan işbirliğine dikkat çekti.
Birleşmiş Milletlerin “Düşün Ye Koru” temalı çalışmasına Türkiye’den katılan tek kamu kurumunun Muratpaşa Belediyesi olduğunu kaydeden Kırımlıoğlu, proje kapsamında düzenlenen teknik gezide üstün performans sergileyen Alara Koleji öğrenci, öğretmen ve yöneticilerini tebrik etti. Gıda israfını önlemeye yönelik geliştirdikleri proje nedeniyle Alara Koleji’ne teşekkür eden Kırımlıoğlu, projeye katılan öğrencilere sertifika ve hediyeler verdi. Kırımlıoğlu proje kapsamında 23 ilköğretim okulunda eğitim verildiğini dile getirdi.
Alanlarında uzman 7 kişilik bir ekiple çocuklara, geri kazanım, çöplerin ayrıştırılması, gıda güvenliği, gıda israfının önlenmesi, çevrenin korunması konularında eğitim verdiklerini kaydeden Kırımlıoğlu, “Çevre konusunda çok duyarlı bir belediye başkanımızın var. Bu duyarlılık Muratpaşalıların hassasiyetiyle birleşince başarılı projeler ortaya çıkıyor. Çok uzun zamandır Başkanımız Süleyman Evcilmen’in de eğitim verdiği toplantılarla çocuklarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Tek idealimiz çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.