NUMAN KURTULMUŞ: “DEVLETİN ZİHNİYETİ DEĞİŞİYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
NUMAN KURTULMUŞ: “DEVLETİN ZİHNİYETİ DEĞİŞİYOR”






AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Demokratikleşme paketiyle elde ettiğimiz en büyük kazanım devletin zihniyetinin değişmesidir” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri için verilen yemekte konuşarak, Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Partililerin sevgi gösterileriyle karşılanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK parti ile birlikte devlette zihniyet değişimi yaşandığını, hem siyasi hem de ekonomik olarak birlikte Türkiye’yi kalkındırmanın gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.
AK Parti’nin ‘Yeni Türkiye’ oluşturduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş, “Bir taraf Türkiye’de milletin talepleri istikametinde hep değişimden, reformdan, Türkiye’de halkın özgürleşmesinden, demokrasinin daha fazla yerleşmesinden yana tavır koyuyor. Diğer tarafta devletin öncelikleri, Türkiye’nin şartları vesaire diye bir takım mazeretler uydurarak, mevcut statüyü, eski statüyü devam ettirmek için mücadele ediyorlar. Türkiye siyasetinin özeti budur ve ne yazık ki bu genel siyaset değişmemiştir” dedi.
Zihniyet değişikliği yaşandığını vurgulayan Kurtulmuş, “Çözüm paketiyle birlikte bu Demokratikleşme Paketiyle birlikte elde ettiğimiz en önemli kazanım devletin zihniyetinin değişmesidir. Devletin 17-18 yaşındaki kız öğrencisinin başına örtü takmasından korktuğu bir devletten, vatandaşın çocuğuna dilediği şekilde isim vermesinden korktuğu bir devletten, İbrahim Tatlıses’in özel bir televizyon kanalında Kürtçe şarkı söylemesinden korktuğu bir devletten, vatandaşın kendisini Alevi kimliği altında tanımlamasından korkan bir devletten, gayrimüslim vatandaşlarından ürken bir devletten, bugün bütün bu kimliklerin hepsini kabul eden, bunların hepsini bu inançlara, bu düşüncelere, bu değerlere sahip olanlar açısından değerli ve saygı değer bulan ve devletin hepsinden özgürleşmek hükümlü bir kurum olduğunu gören bir zihniyet değişikliğine gidiyoruz” diye konuştu.
Ekonomik ve siyasal olarak birlikte hamle yapıldığına dikkat çeken Kurtulmuş, “Başarının altında iki temel konuda birlikte hareket edilmesidir. At başı el ele birlikte yürütülmesidir. Bunlardan birisi ekonomi alanındaki reformlardır, diğeri ise siyaset alanındaki reformlardır. Türkiye bir taraftan siyasi reformlarla darbelerin önünü kapatırken, bir taraftan halkın önünü açarken, diğer taraftan da ekonomik reformları eş zamanlı olarak yapmak durumundadır. Birisini yapalım diğerini sonra yapalım olmaz. İkisini de aynı anda aynı zamanda yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı makamının ne kadar önemli olduğunun AK Parti’nin ilk yıllarında görüldüğünü aktaran Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanlığının ne kadar önemli olduğunu özellikle AK Parti’nin ilk yıllarında çok iyi gördük. Hükümet hangi kararı çıkarsa hangi yasayı çıkarsa, Köşk otomatik veto mekanizmasına dönüştürüldü. Şimdi bu ortadan kalkıyor. Millet kimi istiyorsa onu seçiyor. Seçkinlerin telaşı bu. Önümüzdeki günlerde Türkiye gündemine bu konu gelecek. Aman efendim biz Cumhurbaşkanını parlamentoda seçsek olmaz mı? Olmaz. Bu millet bu kararı 2007’de verdi kapattı. Niye milletin doğrudan seçmesini istemezler? Millet doğrudan Cumhurbaşkanı’nı seçerse bu memleket sittinsene, bu millet kendisine benzer birisini seçerde ondan. Önümüzdeki dönemde Anayasanın yeniden yapılması gerekiyor. Bunun altını çiziyorum. Bu memlekette Tanzimat’tan beri Anayasa yazılıyor; yapılmıyor. Üç tane avukat arkadaşımıza odalara versek sabaha kadar en az 20 tane Anayasa yazarlar” şeklinde konuştu.
Demokratikleşme Paketi’nin hazırlanmasından önce gelecek tepkileri bildiklerini aktaran konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu paket hazırlanmadan önce gelecek tepkileri biliyorduk. İnanır mısınız tepkiler tahmin ettiğimizle aynı. Kimisi ülke bölünüyor parçalanıyor dedi. Kimisi dağ fare doğurdu dedi. Ötekide Cumhuriyetin temel ilkeleri, vatandaşlarımızın dirliği, birliği. Bunların hepsi eski Türkiye’nin kuruntularıdır.
Biz renklerimizin ve dillerimizin farklı farklı olması Allah’ın varlığının birliğinin işaretlerindendir. Tek tip insan yetiştirmeyi marifet sananlar bundan rahatsız oluyorlar. Bu memlekette insanların kendi memleketlerine Tillo demesinden, Norşin demesinden, Dersim demesinden rahatsız oluyorsa, aynı kafa 15 yaşındaki bir çocuğun Kuran Kursu’na gitmesinden de rahatsız oluyor.Aynı kafa Alevi Bektaşi geleneği içerisinde hareket etmesinden de rahatsız oluyor.
Türkiye içindeki bütün bu sorunları giderecek ve Türkiye göreceksiniz kanatlanarak ve bizden sonraki nesillere güçlü bir Türkiye bırakacağız.”
Konuşma sonrasında Adıyaman Belediyesi Harfhane grubu müzik ziyafeti verdi. Düzenlenen yemeğe AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, Salih Fırat, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, sivil toplum kuruluşu başkanları, partililer katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.