RICCIARDONE’DEN DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ YORUMU

ABD Ankara Büyükelçisi Francis J.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
RICCIARDONE’DEN DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ YORUMU






ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Riciardone, “Demokrasinizi ileriye götürmeniz konusundaki çabalarınızı yakından takip ediyoruz. Biz bunu başaracaksınız eminiz” dedi.
Yeni yasama yılı nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret eden ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Riciardone, ziyaret sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Ricciardone, ziyarette neler konuşulduğunun sorulması üzerine, “Her konuda görüştük. Felsefe, dünya gelişmeleri konusunda genel bir görüşme yaptık. Demokratik tartışmaların önemini tanıdığımızı ifade ettik, özellikle dünya sorunlarının çözümündeki önemini konuştuk. Sayın Başkan’ı yeni yasama döneminin bütün dünyanın takip ettiği son derece heyecanlı bir tartışma ile başlamasından ötürü tebrik ettim. Türk dostlarımız demokrasi yolunda nasıl ilerlenebileceği konusunda son derece heyecanlı bir tartışma yaşıyorlar. Bu bizim için son derece ilginç, başarınız konusunda bize ümit veriyor. Ülkenizde son derece önemli bir yasama dönemini başlattınız, tebrik ediyoruz” diye konuştu.
Demokratikleşme Paketi’ni nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Ricciardone, “Ne yapacağınız konusu siz Türklerin karar vereceği bir husus. Biliniz ki dünyadaki bütün dostlarınız, Amerikalılar ve eminim ki Avrupalılar dahil tartışmalarınızı büyük ilgi ve saygıyla takip ediyoruz. Demokrasinizi ileriye götürmeniz konusundaki çabalarınızı yakından takip ediyoruz, siz bunu başaracaksınız eminiz” şeklinde konuştu.
Ricciardone, Cemil Çiçek ile TBMM’de yaptığı görüşmeye makam otosuna binmeyip yürüyerek geldi ve yürüyerek geri döndü. Neden yürüdüğü sorulduğunda ise Ricciardone, “Ankara güzel, hava güzel, spor yapıyorum” cevabını verdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.