SİNCAN BELEDİYESİ GENÇ HÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRIYOR

Sincan Belediyesi, hükümlü çocukları topluma kazandırmak için onların yanında olmaya devam ediyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
SİNCAN BELEDİYESİ GENÇ HÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRIYOR






Sincan Belediyesi, hükümlü çocukları topluma kazandırmak için onların yanında olmaya devam ediyor.
Sincan Belediyesi, sosyal ve kültürel çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Aileleri, çiftleri ve çocukları düzenlediği eğitim seminerleri ile bilgilendiren Sincan Belediyesi, Sincan F Tipi Cezaevi Kampüsü içinde yer alan Ankara Çocuk Eğitim Evi’ndeki çocuk hükümlülere drama yoluyla eğitim veriyor. Büyük ilgi gören drama eğitimi hükümlüler üzerinde de büyük etki gösteriyor. Cezaevi yetkilileri tarafından da büyük gelişim ve ilerlemenin gözlendiği hükümlü çocuklara Sincan Belediyesi, ödül olarak Anakara kültür gezisi düzenledi. Hükümlü çocukların büyük moral bulduğu gezide Hamamönü ve Hacı Bayram Camii ve Türbesi ziyaret edildi. Keçiören’de teleferiğe binen hükümlüler, Neyhane’de ney dinledi. Akvaryumu da gezerek oldukça eğlenceli bir gün geçiren hükümlü gençler, Sincan Belediyesi’ne teşekkür etti.
Sincan Belediyesi, hükümlü çocuklara yönelik aynı zamanda öfke kontrol seminerleri de düzenliyor. Çocukları topluma kazandırmayı amaçlayan Belediye, hükümlülere yardımlaşma ve dayanışma ruhunu, güven duygusunu ve dostluğu aşılamaya çalışıyor. Her geçen gün büyük yol alarak birbirlerine olan güven ve saygılarının artığını gözlemleyen uzmanlar, eğitimlere devam edeceklerini belirtti. 4 ay gibi kısa sürede büyük bir ilerlemenin kaydedildiğini belirten cezaevi yetkilileri, Sincan Belediyesi’ne teşekkür etti. Hükümlü gençlerde büyük sorunların aşıldığını belirten uzmanlar, en sorunlu gencin bile artık daha iyimser olduğunu ifade ettiler.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.