Sincap inciri pazarlara indi

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Toros Dağları'nın eteklerindeki mahallelerde yetişen ve 'Sinap inciri' olarak bilinen incir, bölge halkının geçim kaynağı olmaya başladı.

14 Eylül 2015 Pazartesi 19:11
Sincap inciri pazarlara indi






Sincap inciri pazarlara indi


Narenciye ve seracılığın yoğun olarak yapıldığı Erdemli İlçesi'nin Sinap Mahallesi'nde sabahı erken saatlerinde incir toplamak için evlerinden çıkan mahalle sakinleri, topladıkları incirleri kilosunu 1 TL'den satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

İncir toplayan vatandaşları ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öğer, "Erdemli İlçesi'nde sebze ile birlikte halkımız değişik meyve türlerinden de geçimini sağlıyor. Çiftçilerimiz dağda yetişen meyveleri dahi toplayarak satıp aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. İlçemizde yılda yaklaşık 500 ton incir yetiştiriliyor. Daha önceleri toplanıp satılmayan incirler, yaz aylarında dışarıdan gelen turist ve ziyaretçilere satılıyor. İhracatı olmadığı için incir günlük tüketilen bir meyvedir. Onun için sabahın erken saatlerinde toplanan incirler akşama kadar satılıp tüketiliyor. Kilosu 1 TL'den satılan incir bu yıl bölge halkının geçim kaynağı oldu" dedi.

Mahallede her gün incir toplayıp satarak aile ekonomisine katkıda bulunan 50 yaşındaki Kadriye Atlı, "Mahallemizde yetişen incir çok tatlı ve lezzeti çok farklıdır. Sinap inciri her yerde aranan bir incirdir. Yüksek kesimde yetiştiğinden dolayı tadı ve şırası çok yüksektir. Biz her gün sabah ezanı ile birlikte kalkar ve incir toplamaya gideriz. Evlerimizin önünde ve yüksek kesimlerde yetişen incirleri toplayarak buraya gelen tüccara satıyoruz. Günde bir kişi 50 kilo incir topluyor. Bu da bizim için iyi bir gelir kaynağıdır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.09.2015 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.