Alman genci, IŞİD’e karşı savaşmak için askerden kaçtı

Ahmet İNCEL / ALMANYA () Almanya’nın Gera kentinde bir Alman genci Suriye’ye gidip IŞİD’e karşı savaşmak için askerden kaçtı. MDR televizyonunun haberine göre, olay askerin ağabeyine bıraktığı mektupla ortaya çıktı. Saksonya...

19 Haziran 2015 Cuma 11:36
Alman genci, IŞİD’e karşı savaşmak için askerden kaçtı






Ahmet İNCEL / ALMANYA () Almanya’nın Gera kentinde bir Alman genci Suriye’ye gidip IŞİD’e karşı savaşmak için askerden kaçtı. MDR televizyonunun haberine göre, olay askerin ağabeyine bıraktığı mektupla ortaya çıktı. Saksonya doğumlu asker, mektupta Suriye’ye gidip, IŞİD’e karşı savaşma planlarını anlattı. Gera 701. tankçı taburunda görevli görevli onbaşı, 16 Haziran’dan beri izninden dönmeyip kayıplara karıştı. Alman ordusu yetkilileri, karargahta, personel büroda görevli askerin Suriye’de Kürt savaşçılara katılabileceğini tahmin ediyor. Gencin, askerden kaçtığı için, beş yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.