Hocalı katliamı Almanya'da protesto edildi

AZERBAYCAN'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Katliamı 23'üncü yılında Almanya'da protesto edildi. Tarihi Köln katedrali önünde yapılan gösteride 106'sı kadın 83'ü çocuk olmak üzere katledilen 613 Azerbaycanlı anıldı....

24 Şubat 2015 Salı 10:25
Hocalı katliamı Almanya'da protesto edildi






AZERBAYCAN'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Katliamı 23'üncü yılında Almanya'da protesto edildi.
Tarihi Köln katedrali önünde yapılan gösteride 106'sı kadın 83'ü çocuk olmak üzere katledilen 613 Azerbaycanlı anıldı. Ellerinde Türk ve Azeri bayraklarının yanı sıra Ermeni katliamını protesto eden dövizler taşıyan göstericiler ayrıca Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesini istedi. Bielefeld Alman Azerbaycan Medeniyet Cemiyeti yetkilisi Faik Memedov, 23 yıl önceki katliamın askeri kuvvet komutanı Serj Sarkisyan'ın bugün Ermenistan Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:
"Bugün burada toplanmamızın sebebi tüm Avrupa ve dünyaya sesimizi duyurmaktır. Ermenistan'ın bu günkü Cumhurbaşkanı o günkü savunma bakanıydı. Bizzat kendisi eli kana batmış bir katildir. Maalesef ki bugün Ermenistan devletini yöneten bir Cumhurbaşkanı. Buna da Avrupa Birliği göz yumuyor."
 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.