Iraklı yetkili: “Kandil operasyonu uydurma”

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU / TUZHURMATU, ()-Irak parlamentosu dış ilişkiler komisyonu üyesi Türkmen kökenli Abbas El-Beyati, Kandil operasyonunun “Türkiye tarafından uydurulmuş bir kriz” olduğunu iddia etti. Almada Gazetesi’ne konuşan...

07 Ağustos 2015 Cuma 15:29
Iraklı yetkili: “Kandil operasyonu uydurma”






Ahmet Haşim MUHTAROĞLU / TUZHURMATU, ()-Irak parlamentosu dış ilişkiler komisyonu üyesi Türkmen kökenli Abbas El-Beyati, Kandil operasyonunun “Türkiye tarafından uydurulmuş bir kriz” olduğunu iddia etti. Almada Gazetesi’ne konuşan El-Beyati, operasyonun “PKK’yı değil sivilleri hedef aldığını öne sürdü ve Türk saldırılarının Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini” söyledi. Maliki’nin Kanun Devleti bloku üyesi El-Beyati; Kandil operasyonunu “uydurma” olarak niteledi ve Türkiye'nin operasyon konusunda Kürt yönetimi ile koordineli bir şekilde çalışmaya davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.