Kırımlıoğlu, Türkiye Kırımın ablukasını destekliyor

Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Türkiye’nin; Rusya’nın iki yıl önce ilhak ettiği Ukrayna’nın Kırım Yarımadası’na yönelik uluslararası ablukaya destek vermeye başladığını duyurdu..

16 Mart 2016 Çarşamba 00:50
Kırımlıoğlu, Türkiye Kırımın ablukasını destekliyor






Kırımlıoğlu, Türkiye Kırımın ablukasını destekliyor

Kırım Tatarlarının manevi lideri olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Türkiye’nin; Rusya’nın iki yıl önce ilhak ettiği Ukrayna’nın Kırım Yarımadası’na yönelik uluslararası ablukaya daha önceden etkin biçimde katılmadığını söyledi. Kırımoğlu, Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra değiştiğini de belirtti.

Kırımoğlu, Radyo Svoboda’ya verdiği demeçte, Kırım’a uygulanan ablukanın başlarda yeterince etkin olmadığını, buraya farklı ülkelerden gemilerin geldiğini ifade etti.

İlk zamanlarda Yunan, İtalyan ve Rumen gemilerinin yanı sıra Türk gemilerinin de ablukayı delerek Kırım’a gittiğini ifade eden Kırımoğlu, “o dönemde Türkler, bunun yasadışı olarak gerçekleştirildiğini, Türk makamlarının bu gemilere izin vermediğini söylüyorlardı. Şimdiyse, böyle bir durum kalmadı. Türkler fiilen Kırım’a uygulanan ambargoyu destekliyorlar” dedi.


Son Güncelleme: 16.03.2016 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.