Makedonya’da Ortodoks Hristiyanlar Paskalya Bayramı'nı kutladı

MAKEDONYA’da Ortodoks Hristiyanlar, Hazreti İsa’nın diriliş yortusu olan Paskalya Bayramı'nı kiliselerde düzenlenen ayinlerle kutladı. Çeşitli renklerde boyanmış yumurtaları tokuşturdu. Hristiyanlar'ın en büyük dini bayramları...

13 Nisan 2015 Pazartesi 11:25
Makedonya’da Ortodoks Hristiyanlar Paskalya Bayramı'nı kutladı






MAKEDONYA’da Ortodoks Hristiyanlar, Hazreti İsa’nın diriliş yortusu olan Paskalya Bayramı'nı kiliselerde düzenlenen ayinlerle kutladı. Çeşitli renklerde boyanmış yumurtaları tokuşturdu.
Hristiyanlar'ın en büyük dini bayramları olan Paskalya, Makedonya’da Ortodoks Hristiyanlar tarafından coşkuyla kutlanıyor. Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesinden sonra dirilişinin anıldığı Bayram, Cumartesi akşamı saat 24.00'te çanların çalışı, yapılan ayinler ve yakılan mumlarla, Hz. İsa’nın dirilerek yeniden göğe yükselişini tüm kiliselerde kutladı.
Merkezi kutlama töreni ise Üsküp’te Aziz Kliment Ohridski Kilisesi'nde düzenlendi. Paskalya ayini Makedon Ortodoks Kilisesi Başkanı Stefan tarafından yürütüldü. Ayine çok sayıda Hristiyan'la birlikte Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov da katıldı.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.