Menekşe Koro Hamburg’taki festivalde

HAMBURG'ta düzenlenen Koro Festivali'ne katılan tek Türk korosu olan, kanun üstadı Turan Vurgun yönetimindeki Menekşe Koro, kardeşlik ve barış mesajı veren final şarkısı 'Hayat bayram olsa' ile uzun süre alkışlandı. Almanya’nın...

14 Nisan 2015 Salı 15:58
Menekşe Koro Hamburg’taki festivalde






HAMBURG'ta düzenlenen Koro Festivali'ne katılan tek Türk korosu olan, kanun üstadı Turan Vurgun yönetimindeki Menekşe Koro, kardeşlik ve barış mesajı veren final şarkısı 'Hayat bayram olsa' ile uzun süre alkışlandı.
Almanya’nın Hamburg kentindeki Korolar Birliği ve Körber Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Koro Festivali'ne katılan tek Türk korosu kanun üstadı Turan Vurgun yönetimindeki Menekşe Koro oldu. 3 gün süren ve toplam 18 koronun katıldığı festival, Bergedorf İlçesi'ndeki 'Haus im Park' adlı kültür merkezinde yapıldı. Çok farklı tarzlardaki korolar arasında 2011'de Güngör Yılmaz tarafından kurulan ve Turan Vurgun yönettiği Menekşe Koro da sahneye çıktı. Festivalin son gününde sahneye çıkan 23 kişilik koro büyük beğeni topladı.
KARDEŞLİK VE BARIŞ MESAJI
Şarkıları okumaya başlamadan önce salonu dolduran dinleyicilere şarkı sözlerinin Almanca tercümesi dağıtıldı. Koronun kurucusu ve aynı zamanda Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD milletvekili Güngör Yılmaz, koro hakkında bilgiler verdi. Ardından koro aralarında 'Dağlar Dağlar', 'Aşkım bahardı' ve 'Gül Dudaklım' gibi parçaların da bulunduğu festival repertuvarını seslendirdi. Koro son parça olarak kardeşlik ve barış mesajları veren 'Hayat bayram olsa'yı okudu. Yılmaz, şarkıya başlamadan önce şarkıda ifade edilen duyguları Hamburg, Almanya ve tüm Dünya için dilediklerini söyledi. Ardından el ele vererek hareketli şarkıyı coşkuyla seslendiren koro parça bittiğinde dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.