Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu 3'üncü yaşını kutladı

İNGİLTERE'nin çoğu kadın sanatçılardan oluşan Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu, 3'ncü kuruluş yılını Şef Naci Göçen yönetiminde bir konserle kutladı. Londra’da West End'deki bir restoranda düzenlenen ve Korist Neslihan...

12 Ocak 2015 Pazartesi 14:00
Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu 3'üncü yaşını kutladı






İNGİLTERE'nin çoğu kadın sanatçılardan oluşan Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu, 3'ncü kuruluş yılını Şef Naci Göçen yönetiminde bir konserle kutladı.
Londra’da West End'deki bir restoranda düzenlenen ve Korist Neslihan Altunç'un sunuculuğunu yaptığı etkinlik saat 20.00'de başladı, gece yarısına kadar sürdü. Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu Başkanı Türkan Nalbantoğlu, amaçlarının Türk kültürünü yeni kuşaklara taşımak olduğunu söyledi. Nalbantoğlu, şöyle dedi:
"Koro faaliyetimizde elde ettiğimiz gelirlerle yardımları yapıyoruz. Koromuzu destekleyen eşim Tuncel Nalbantoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu henüz 3 yaşında emekleme aşamasında olmasına karşın önemli bir yol aldığımızı düşünüyoruz."
Bu dönemde de geleneksel hale gelen konser ve diğer yardım amaçlı etkinlikleri sürdüreceklerini vurgulayan Nalbantoğlu şöyle devam etti:
"Kültürümüzün önemli bir parçası olan Türk Sanat Müziğine gönül verenler ile koromuzu daha da güçlendirmek istiyoruz. Gençlerimizin öz kültürel değerlerini yaşama ve yaşatmaları için gerekli zemini hazırlıyoruz. Bu gibi hizmetler gönüllülük esasına dayalı olduğu için, müziğimize gönül verenleri aramızda görmek istiyoruz."
İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Başkanı Aysin Yılmaz da Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu'nun önemli bir kültürel işlev yüklendiğini anlatırken, "3 yaşındasınız ama emeklemiyor koşuyorsunuz. Biz de arkanızdan koşacağız. Sizlere uzun yıllar diliyoruz" diye konuştu. Koronun isim babası ve en büyük destekçisi işadamı Tuncel Nalbantoğlu'yla birlikte koro üyeleri yaş günü pastasını kesti.

FOTOĞRAFLI
 

Haber-Kamera: Faruk ZABCI/LONDRA,()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.