Hamas, İsrail'e denizden çıkarma yaptı

İsrail kıyılarına çıkarma yapan Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el Kassam Tugaylarından 5 kişilik bir grup, etkisiz hale getirildi.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 09:13
Hamas, İsrail'e denizden çıkarma yaptı






Hamas, İsrail'e denizden çıkarma yaptı

İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinden İsrail kıyılarına çıkarma yapan Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el Kassam Tugaylarından 5 kişilik bir grup, İsrail askerleriyle çatışmaya girdi. İsrail'in havadan ve karadan açtığı ateş sonucu vurulan 5 kişi etkisiz hale getirildi.

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzettin El Kassam Tugaylarından 5 kişilik bir grup Gazze'nin kuzeyindeki bölgeden İsrail'in Zikim Plajı'na çıkarma yaptı. Zikim Askeri Üssü'ne ateş açan grupla İsrail askerleri arasında bir süre çatışma yaşandı. İsrail'in havadan ve karadan açtığı ateş sonucu ise 5 kişilik grup vuruldu. Çıkan çatışmada ise 1 İsrail askerinin yaralandığı bildirildi.


HAMAS'IN ROKET FIRLATMASI SONRASI TEL AVİV'DE SİREN ÇALINDI

Hamas'ın Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa kentlerine roket fırlatması sonrası Tel Aviv ve Kudüs kentlerinde siren çalındı. Tel Aviv'den yayınlanan görüntülerde siren sesi sonrası insanların panikleyerek sağa sola koştuğu görüldü. Görüntülerde ayrıca insanların telefonlarına sarılarak yakınlarını aradıkları ve büyük panik yaşadıkları dikkat çekti. Tüm yaşananlara rağmen bazı İsraillilerin ise mevcut duruma aldırış etmeden oturdukları kafelerde sakin şekilde gazete okudukları görüldü.

Roket fırlatılması sonrası açıklamada bulunan İsrail ordusu, Tel Aviv'in yanı sıra Kudüs'te de siren çalındığını ve önlemlerin alındığını belirtti. İsrail ordusu ayrıca İsrail'in hava savunma sistemi olan “Demir Kubbe'ye” de Filistinliler tarafından ateş açıldığı belirtti. Tel Aviv'de yerel kaynaklar roket fırlatılması sonrası ölü yahut yaralı olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi elde edilemediğini ifade etti.

 
Hamas'ın askeri kanadı dün yaptığı açıklamada Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa kentlerine füze fırlattığını belirtmişti. Hamas yetkilileri yaptığı açıklamada Tel Aviv'e 4 füze fırlattıklarını belirtmişti. Tel Aviv'de ise yerel kaynaklar en az 2 patlama sesi duyduklarını ifade etmişti.

Geçtiğimiz haftalarda İsrail hükümeti Batı Şeria'da kaybolan 3 İsrailli gencin bulunması için Filistin'e baskınlar düzenlemiş birçok noktada Filistinlileri gözaltına almıştı. 3 İsrailli gencin cesetlerinin bulunması sonrası İsrail Hükümeti olaydan Hamas'ı sorumlu tutmuş ve yapılanların bedelini Hamas'a ödeteceklerini belirtmişti. İsrail, ilerleyen günlerde Hamas'a askeri operasyona başlamış Hamas da karşılık olarak İsrail'e roket fırlatarak müdahalede bulunmuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.