IŞİD Amerikan uçağını düşürdü

Irak ve Suriye'de çatışmalar yeniden şiddetleniyor. Amerikan güçlerinin keşif için kullandığı bir uçağın Ramadi yakınlarında düşürüldüğü açıklandı.

11 Ekim 2014 Cumartesi 17:28
IŞİD Amerikan uçağını düşürdü






IŞİD Amerikan uçağını düşürdü


Terör örgütü IŞİD, ABD'ye ait olduğunu iddia ettiği Irak'ta düşürülen bir keşif uçağının görüntülerini yayınladı. IŞİD, sosyal paylaşım sitesi Youtube'da, ABD'ye ait bir keşif uçağının düşürüldükten sonraki görüntüleri olduğunu öne sürdüğü bir video yayınladı. Videoda, IŞİD militanları, Ramadi kentinde roket ile ABD yapımı bir uçağı düşürdüklerini belirterek enkazı gösteriyor.

Yaklaşık 3 metre uzunluğundaki uçağın parçalandığı görülen 2 dakika 31 saniyelik videoda, militanlar uçağı ters çevirerek çeşitli yönlerini gösteriyor.

Uçağın ne zaman düşürüldüğüne ilişkin bilgi verilmezken, konuyla ilgili resmi makamlardan açıklama yapılmadı.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.
Son Güncelleme: 11.10.2014 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.