Kobani'de son durum, Suriyeli Kürtlere ağır darbe

Kobani çevresinde çatışmalar sürerken, Rojava'nın Efrin bölgesi El Nusra tarafından kuşatıldı.

08 Kasım 2014 Cumartesi 11:04
Kobani'de son durum, Suriyeli Kürtlere ağır darbe






Kobani'de son durum, Suriyeli Kürtlere ağır darbe

Kobani'deki çatışmalar ikinci ayına girerken bu kez El Nusra Rojava'nın Efrin bölgesini kuşattı. Amerikan güçlerinin havadan, Peşmerge ve ÖSO'nün karadan destek verdiği PKK-YPG ittifakı son gelişme karşısında şaşkına döndü. Kürtlerin Suriye'de Rojava ve Kobani kantonundan sonra diğer bir kantonu olan Efrin'in El Kaide'ye bağlı El Nusra tarafından kuşatıldığı öğrenildi.

Kobani’nin batısındaki Efrin kantonunun başbakanı Hevi Mustafa, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra tarafından kuşatıldıklarını duyurdu.
 
Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırında özerklik ilan ettiği Rojava’da, Kobani’den sonra bir diğer kanton için de alarm zilleri çalıyor.  Kobani’nin batısındaki Efrin kantonunun başbakanı Hevi Mustafa, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra tarafından kuşatıldıklarını duyurdu. Mustafa, Reuters’a Ankara’dan verdiği röportajda, “Uluslararası koalisyonun Kobani için göstermiş olduğu çabaya minnettarız ancak biraz geç kalınmış bir hamleydi. Biz de aynı desteği beklemekteyiz. Böylece Kobani’deki durum tekrarlanmaz”diye konuştu.
 
Nusra çetelerinin, Kobani’den gelen 200 bin sığınmacıyla birlikte nüfusun bir milyona yaklaştığı Efrin’in merkezine yaklaşık 25 kilomtre uzakta olduğu belirtildi. El Nusra Cephesi’nin bu haftanın başında Suriye’nin Türkiye sınırındaki batı bölgelerinde elde ettiği kazanımlar dikkat çekmişti. Örgütün, ABD’nin Ak Parti’den de açık destek alan ‘eğit-donat‘ programı için seçtiği ılımlı muhalifleri yenilgiye uğratması Washington’da endişe yaratmıştı.
Son Güncelleme: 08.11.2014 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.