Bağış: AB kararında 'katılım' kelimesi, Türkiye ile ilgili paragrafta yer aldı

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:47
Bağış: AB kararında 'katılım' kelimesi, Türkiye ile ilgili paragrafta yer aldı






İSTANBUL (CİHAN)- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'ye üye dışişleri bakanlarının bugün Türkiye ile ilgili bir karar metni onayladıklarını söyledi. Bağış, Onay metninde, 5 yıllık bir aradan sonra ilk defa 'katılım' kelimesi, Türkiye ile ilgili paragrafta yer aldı. dedi.

Bakan Egemen Bağış, Surp Gazer Ermeni Katolik Mihitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı Başkanı Rita Nurnur'u Ortaköy'deki bakanlık ofisinde kabul etti. Kabulde gazetecilerin sorularını cevaplayan Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dış işleri bakanlarının bugün bir karar metnini onayladığını belirtti. Bağış, Onay metninde, 5 yıllık bir aradan sonra ilk defa bir katılım kelimesi Türkiye ile ilgili paragrafta yer aldı.Bu Sarkozy'nin gitmesiyle Fransa'nın Türkiye'nin AB süreci üzerindeki etkisinin azalmaya başladığının ilk sinyalidir. Ben bunu olumlu karşılıyorum. Ama biz tabi kelimelerle değil, gerçek fiillerle, eylemlerle ilgili sonuçlar bekliyoruz. Artık Türkiye'nin fasıllarının açılması, kapanmayan fasılların kapatılması yönünde AB'nin de somut aksiyon ortaya koyması gerektiğine inanıyoruz. diye konuştu.

Dış işleri bakanları tarafından onaylanan metnin önümüzdeki hafta AB üyesi ülkelerin liderleri tarafından da onaylanması gereken bir metin olduğunu vurgulayan Bağış, İnşallah AB de, son dönemde Türkiye'nin sağlamış olduğu başarıların da etkisiyle doğru olanı yapmaya başlar. Ve Türkiye'nin AB süreciyle ilgili pozitif adımlar atılır. şeklinde konuştu.

Vize konusuna da değinen Bağış, Vatandaşlarımıza karşı uygulanan vize hususunda AB'den; daha açık ve net bir sürecin başlamasını, Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlarına uygulanan vizenin artık son bulmasını arzu ediyoruz. Terörle mücadelede daha fazla işbirliği bekliyoruz. Ve aday ülkelerin yeniden AB zirvelerine davet edilmesini bekliyoruz. ifadelerini kullandı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.