Bilgisayar'da Erdoğan adını sorgulayan polisler yargı önünde

Erdoğan'ın Başbaklığı döneminde bilgisayarında 'Erdoğan kelimesini' sorgulayan 10 polis memuru hakkında açılan dava devam ediyor. Polisler 'Kişisel veri toplamak ve saklamakla' itham ediliyor..

30 Eylül 2015 Çarşamba 08:22
Bilgisayar'da Erdoğan adını sorgulayan polisler yargı önünde






Bilgisayar'da Erdoğan adını sorgulayan polisler yargı önünde

'Erdoğan' adını bilgisayarda sorguladığı iddiasıyla gözaltına alınan 10 polis memurunun duruşmasına devam edildi. Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'a ait kişisel bilgileri ele geçirmekle suçlanan polis memurlarının Detaylı Veri Anilizi adlı programı kullanarak bilgi toplamakla suçlanıyor. 

MERAKIMDAN DOLAYI BAKTIM

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın, Detaylı Veri Analizi programlarından sorgulayarak, ele geçirdiği öne sürülen polis memurları savunmalarında suçsuz olduklarını belirterek, kendilerine yöneltilen ithamları kabul etmedi.

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına, sanıklardan altısı ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık polis Abdullah Karaca, istihbaratta çalıştığı için verilen şifrelerle istedikleri kişilerin bilgilerine ulaşma şansları olduğunu söyleyen belirterek "Recep Tayyip Erdoğan, benim saygı duyduğum bir kişidir. Sırf merakımdan dolayı site içerisine girerek bilgilerine bakmıştım" dedi.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ise Karaca'nın savunmalarına katılmadıklarını, ele geçirilen verilerin kişisel veri mahiyetinde olduğunu ve hukuka aykırı bir şekilde alındığını söyledi. Aydın, "Sisteme ilişkin şifre olması, herkesi sorgulama yapabilmesi yetkisi değildir. Böyle bir yetkisi yoktur, dolayısıyla hukuka aykırı veri elde edilmesi söz konusudur ve sanığın cezalandırılmasını ve diğer sanıkların da cezalandırılması talebinde bulunuyoruz" dedi.
Hâkim İsmail Bulun, yazılan müzekkerelere cevap gelmediğini belirterek, cevapların gelmesi ve ve diğer eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Son Güncelleme: 30.09.2015 08:35
Anahtar Kelimeler:
Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.