Can Dündar'a silahlı saldırı, Saldırgan için özel ekip kuruldu

Gazeteci yazar Can Dündar’a yönelik silahlı saldırı sonrası özel polis ekibi kuruldu. Saldırgan Murat Ş.’nin telefon kayıtları ve silahı inceleniyor. Olayla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı.

08 Mayıs 2016 Pazar 00:36
Can Dündar'a silahlı saldırı, Saldırgan için özel ekip kuruldu






Can Dündar'a silahlı saldırı, Saldırgan için özel ekip kuruldu

Gazeteci yazar Can Dündar’a yönelik silahlı saldırı sonrası özel polis ekibi kuruldu. Saldırgan Murat Ş.’nin telefon kayıtları ve silahı inceleniyor. Olayla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a, İstanbul Adliyesi önünde silahla ateş açılmasıyla ilgili saldırgan Murat Ş.’nin arkadaşı olduğu öğrenilen 2 kişi daha gözaltına alındı. Saldırının ardından gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis Merkezinde ilk ifadesi alınan ve “tehdit”, “hakaret”, “yaralama” suçlarından kaydı olduğu öğrenilen ve Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan Murat Ş. ve 2 arkadaşı için 24 saat ek gözaltı süresi verildi.

Olayı aydınlatmak için Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği tarafından özel ekip kurulduğu öğrenildi. Şüphelinin telefon kayıtları incelemeye alınırken, olayda kullandığı ruhsatsız tabanca balistik incelemeye gönderildi.


Çirkin karikatür


İstanbul Adalet Sarayı önünde dün silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar, resmi twitter hesabından Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff’un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı bir silahın namlusunda çizdiği çirkin karikatürü retweetledi. Dündar’ın bu karikatürü paylaşması olayı AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine atmaya yönelik algı operasyonu olarak yorumlandı.
BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR  

Şüpheli sorgusunda “Kimseden emir almadığını, olayı kendi gerçekleştirdiğini ve Can Dündar’ın adliyede olacağını medyadan öğrendiğini, Dündar’ı sevmediğini, sadece ders vermek amaçlı eylemi gerçekleştirdiğini” söylediği öğrenildi.  

ARKADAŞLARI SALDIRGANI ANLATTI  

Polis Murat Ş.’nin tüm çevresini ve bağlantılarını da araştırıyor. Murat Ş. arkadaşları ev tadilatı işleri ile uğraştığını belirterek, “Kahvede otupur şehit haberlerini görünce çok üzülürdü. Can Dündar için ‘vatan haini’ derdi. Bir gün bunu yüzüne söyleyeceğini anlatırdı. Eskiden kaza geçirmiş menenjit hastalığı atlatmış. Psikolojisi sürekli bozuktu. Dengesiz davranışları vardı” dediler.

CAN’A KALKAN OLMUŞTU

Can Dündar, önceki gün adliyede uğradığı silahlı saldırı girişimi sonrası Cumhuriyet için köşe yazısı yazdı. Dündar köşesinde eşi Dilek Dündar ve CHP’li milletvekili Muharrem Erkek’in cengaverliğini anlattı, kendisini nasıl kurtarıp koruduklarını yazdı. Dündar’ın, saldırı sırasında önünde siper gibi duran ve ayağından yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal’ı unutması dikkat çekti.

Bacağından vuruldu

Gazeteci Can Dündar’a Çağlayan adliyesi önünde yapılan saldırı girişiminde kalkan olan  NTV muhabirinin Yağız Şenkal, yerden seken kurşunla bacağından yaralanmıştı. CHP’li vekile ve eşi Dilek Dündar’a yazısında özgüler dizen Can Dündar, kendisine gelen kurşuna siper olan muhabiri unuttu.

ALTAN’DAN HAİNLİK Halkı isyana çağırdı!

Terör örgütü PKK’nın haber ajansına röportaj veren Mehmet Altan alenen halkı isyana çağırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakması ile ilgili konuşan Altan “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’yı çiğneyerek sivil darbe yaptı. Krizden çıkış için bir milyon kişinin Saray’ın kapısına dayanması durumunda zorbalık rejimi bitecek” dedi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.