Kutup soğukları balkanların karlı havasıyla geliyor

Marmara ve Ege Bölgesinde de dondurucu soğuklar oluşacak ve gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek. İstanbul ve çevresinde Balkanlardan gelen kar yağışı kutup soğuklarıyla birleşecek...

05 Ocak 2015 Pazartesi 01:00
Kutup soğukları balkanların karlı havasıyla geliyor







Hava durumu, hava durumu son dakika, trakyada hava durumu, marmara hava durumu, istanbul hava durumu

Türkiye'nin batı bölümleri bugün öğle saatlerinden itibaren ülkeyi etkisi altına alacak "çok soğuk hava", Marmara ve Ege Bölgesi'nde gece, hava sıcaklıklarını sıfırın altında 10 dereceye kadar düşürecek, don olayları yaşanacak. Hava sıcaklıklarındaki düşmeler yüzünden yolda olanların özellikle dikkatli olması gerekiyor..
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek ülkede kar yağışı ve don bekleniyor.
Ülke genelinde etkili olacak bu meteorolojik şartlarla hava sıcaklıkları yarından itibaren batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar 8 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek, gece ayazları yaşanacak.

TERMOMETRELER -10 DERECEYİ GÖRECEK

Marmara ve Ege Bölgesinde de dondurucu soğuklar oluşacak ve gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek.

Yapılan son tahminlere göre, hafta içinde Bursa ve Balıkesir'de gece en düşük sıcaklığın, sıfırın altında 10, Çanakkale'de 5, Yalova'da 4 ve İstanbul'da 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor.

İzmir'de ise gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa'da 6 ve Aydın'da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.
Marmara'da gündüz en yüksek hava sıcaklığının da 2 ila sıfırın altında 2 derece olacağı öngörülüyor.

VATANDAŞLARA SMS'Lİ UYARI

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi, don olayına karşı vatandaşları SMS ile uyarıyor. Cep telefonlarına gönderilen SMS'lerde, "Su sayaçlarını, soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için lütfen cam yünü, talaş gibi izolasyon malzemeleriyle koruma altına alınız" deniliyor.


İZMİR İÇİN DE UYARI GELDİ

Yeni soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle İzmir'de hava sıcaklığı salı günü 8-10 derece düşecek.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ege Bölgesi'nin bugün öğle saatlerinden itibaren çok soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına girdiği, bölgenin iç kesimlerinde don olayının görülebileceği belirtildi.

İzmir'de yağışların yağmur olarak başlayacağı, gece ise hava sıcaklığının düşmesiyle karla karışık yağmura döneceği ifade edildi.

Hava sıcaklığının 10 derece civarında ölçüldüğü İzmir'de, salı günü sıcaklıkta 8-10 derece düşme olacağı kaydedildi. Çarşamba ve perşembe günü yağış beklenmeyen kent için, yağış sonrası görülecek soğuk hava nedeniyle buzlanma ve don olayı uyarısı yapıldı.

Manisa'da da sıcaklık yarın 3 derece azalacak. Kent genelinde kar yağışı bekleniyor.

Aydın'da ise bugün yağmur şeklindeki yağışlar, salı günü karla karışık yağmura dönecek. İlde hava sıcaklığının, uzun süre sonra sıfırın altında 10 dereceye düşmesinin beklendiği bildirildi.

TWITTER'DAN UYARDI

Soğuk ve yağışlı hava Türkiye’nin büyük bölümünde etkili olacak. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu soğuk hava hakkında Twitter hesabından uyarıda bulundu.

Meteoroloji yeni hafta için yeni soğuk hava dalgası  uyarısı yaptı. Dondurucu soğuklar İstanbul da olmak üzere yurdun büyük kesiminde etkili olacak.

Beklenen soğuk hava dalgasına ilişkin bir açıklama da Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan geldi. Twitter hesabı üzerinden son radar görüntülerini paylaşan Kadıoğlu, “Haftaya pazartesi İstanbul’da kar yağışı gece yarısına kaymış gibi ama salı sabahı kardan evden çıkamayacakmışız gibi görünüyor.  İstanbul'da kar yağışı salı ve çarşamba görünüyor. Yoğun kar sürpriz olmaz.” diye yazdı.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU : Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Hatay, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinin akşam

saatlerine kadar yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU : Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Samsun çevreleri yağmur, öğle ve akşam saatlerinde Bayburt ile gece saatlerinde Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Iğdır ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
Son Güncelleme: 05.01.2015 01:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.