Sedyeyle geldiği hastaneden yürüyerek çıkacak

13 Aralık 2012 Perşembe 17:33
Sedyeyle geldiği hastaneden yürüyerek çıkacak






KOCAELİ (CİHAN)- Hatay'da incir ağacından düştükten sonra felç geçiren Abdülhamit Ünsal (60), 5 aylık rehabilitasyon tedavisinin ardından, yürümeye ve kollarını hareket ettirmeye başladı.

Abdülhamit Ünsal, temmuz ayında Hatay'da çıktığı incir ağacından düşmesi sonucu yaralanmıştı. Düşme sonucu boyun omurgasında kırık oluşan Ünsal'ın omurilik felcinin gelişmesinin ardından kol ve bacakları tutmadı.

Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi´ne getirilen Ünsal´ın yapılan kontrollerinde, yardımla oturabildiği, kol ve bacaklarında ileri derecede güç kaybı olduğu tespit edildi. Günlük yaşam aktivitelerinde tamamen bağımlı ve sol bacakta damar iltihabının gelişmiş olduğu görülen hastanın hemen gerekli tedavisi düzenlendi ve kapsamlı bir rehabilitasyon programına alındı.

Uygulanan kapsamlı rehabilitasyon programı sonucunda yürüme yeteneğine yeniden kavuşan Ünsal, aynı zamanda hiç hareket etmeyen sol kolunu da aktif olarak kullanmaya başladı ve böylece günlük yaşamında bir başkasına bağımlı olmaktan önemli ölçüde kurtulmuş oldu.

Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Barın Selçuk, düzenlediği basın toplantısında, omurilik felçlileri ve nörolojik tüm hastalıkların, bir takım bilimsel ve ileri teknolojiler kullanılarak tedavi edilmesinin mümkün olduğunu anlatarak, Ünsal'ın, bu tür hastaların umutsuzluğa kapılmadan tedavi edilebileceğine ilişkin önemli bir örnek olduğunu dile getirdi. Selçuk, uygulanan kapsamlı rehabilitasyon programı sonucunda yürüme yeteneğine yeniden kavuşan Ünsal'ın, aynı zamanda hiç hareket etmeyen sol kolunu da aktif olarak kullanmaya başladığını kaydetti. Doç Dr. Barın Selçuk, hastanın böylece günlük yaşamında bir başkasına bağımlı olmaktan önemli ölçüde kurtulduğunu ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.