Son dakika Cizre; Hain saldırı, 1 üsteğmen şehit

Cizre'de Dağkapı Mahallesi'nde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir üsteğmen şehit düştü.

23 Ocak 2016 Cumartesi 18:18
Son dakika Cizre; Hain saldırı, 1 üsteğmen şehit






Son dakika Cizre; Hain saldırı, 1 üsteğmen şehit

Cizre'de üsteğmen şehit:Terör örgütü PKK'a yönelik operasyonların sürdüğü Cizre'de Dağkapı Mahallesi'nde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir üsteğmen, teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düştü.


Cizre'de hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağı devam ederken, bugün de çatışmalar devam etti. İlçenin Dağkapı Mahallesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu. İlçede çatışmalar devam ederken, sık sık silah sesleri yükseldi.
17 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Genelkurmay Başkanlığı'ndan Cizre'de süren operasyonlar hakkında yapılan açıklamada 17 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtilerek, şöyle denildi:
"Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda, 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 429’dur.) 22 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 8 adet şarjör ve 69 adet fişek, bir adet roketatar, üç adet tabanca, bir adet lav silahı, 9 adet av tüfeği ve silahlara ait 411 adet fişek, 5 adet el bombası, 9 adet telsiz, el yapımı patlayıcı yapımında kullanmak maksadıyla hazırlanmış 533 kg amonyum nitrat, çok sayıda elektrik malzemesi, infilaklı fitil, 200 adet elektrikli ateşleme tertibatı, 14 adet tüp, çok sayıda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir."
Son Güncelleme: 23.01.2016 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.