Ankara'da Galatasaray'a şok; 3 - 2

Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, deplasmanda Ankara'ya geldi. Osmanlıspor'a CimBom, karşılamadan 3-2 mağlup ayrıldı.

23 Ocak 2016 Cumartesi 23:16
Ankara'da Galatasaray'a şok;  3 - 2






Ankara'da Galatasaray'a şok;  3 - 2


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta maçında deplasmanda Osmanlıspor'a konuk oldu, 5 gollük karşılaşmada sarı kırmızılı ekip 3-2 mağlup oldu.

DENİZLİ'DEN ŞAŞIRTAN MARTIN LINNES KARARI

Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli, ligde bundan önce yaptıkları Medicana Sivasspor maçına göre tek değişiklikle takımını sahaya sürdü. Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Martin Linnes, maçta yedek kaldı. Teknik direktör Denizli, Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyen Linnes'i Osmanlıspor karşısında yedek kulübesinde oturttu.

Ankara'daki karşılaşmanın ilk 10 dakikasında her iki ekip de birbirine üstünülk sağlamakta zorluk geçti. Maçın henüz 11. dakikasında Galatasaray'da Semih Kaya yaşadığı pozisyonda bir sakatlık geçirdi. Semih pozisyonun devamında tedavisi için oyun kenarına gitti. 15. dakikada Galatasaray 1 kişi eksik oynarken, Selçuk'un getirdiği topa Wesley Sneijder şert ve düzgün bir şut çıkardı. Hollandalı yıldızın şutu kalecinin müdahalesinin ardından direğe öarparak kornere gitti. 16. dakikada Semih Kaya oyuna daha fazla devam edemedi ve yerini Lionel Carole'ye bıraktı.
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, Ankara deplasmanında Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelenin 90 dakikası sonunda Osmanlıspor sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor puanını 22'ye çıkarırken, Galatasaray 33 puanda kaldı.

Mücadelede Galatasaray'ın gollerini 31. dakikada Burak ve 43. dakikada Sneijder kaydetti. Osmanlıspor'un golleri ise 20 ve 44'te Umar Aminu'dan, 51'de Musa Çağıran'dan geldi.


ANKARA'DA EV SAHİBİ GOLLE BAŞLADI

Osmanlıspor, henüz istediği oyunu sahaya yansıtamayan Galatasaray karşısında aradığı boşluğu Umar Aminu ile buldu. savunmanın arkasına sarkan Aminu, kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Uruguaylı kaleciyi geçti ve topu ağlara göndermeyi başardı. 20. dakikada Osmanlıspor bu golle 1-0 öne geçti.

BURAK YILMAZ ATTI VE VEDA MI ETTİ?

Galatasaray, geriye düştükten sonra daha fazla topla oynamaya başladı. 32. dakikada Sinan Gümüş, rakip savunmaya yaptığı baskı ile topu kazandı ve top ceza sahasının dışındaki Burak Yılmaz'a gitti. Golcü oyuncu, ceza sahasına girmeden sağ ayağıyle etkili bir vuruş çıkardı ve topu ağlara göndermeyi başardı. Sarı-kırmızılı takım 32. dakikada Burak'ın golüyle skora dengeyi getirdi. Burak Yılmaz, golün ardından yaşadığı sevinç sırasında Galatasaray tribünlerine koşarken elini salladı. Golcü oyuncunun bu hareketi sosyal medyada ''veda'' olarak değerlendirildi.

WESLEY SNEIJDER GALATASARAY'I ÖNE GEÇİRDİ

Karşılaşmanın 39. dakikasında Osmanlıspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Torje'nin ceza sahasına açtığı ortada Rusescu ıska geçti. Arka direkte boş pozisyonda Ndiaye vuruşunu yaptı ancak Ndiaye müsait pozisyonda topu auta gönderdi. 43. dakikada sağ kanattan Galatasaray Sabri ile hücuma çıktı. Sabri'nin pasında sağ çizgide Sinan topla buluştu. Sinan'ın yerden gönderdiği top kaleci Ahmet Şahin'den sekti. Ceza sahası içinde boşta kalan topu Wesley Sneijder yaptığı vuruşla ağlara gönderdi ve Hollandalı oyuncu takımını 2-1 öne geçirdi.

MUSLERA VE HAKAN'IN HATASINI AMINU DEĞERLENDİRDİ

Osmanlıspor, 44. dakikada savunmadan uzun topla çıktı. Galatasaray savunmasının arkasına gönderilen topta Hakan Balta ile Fernando Muslera'nın anlaşmazlığından yararlanan Aminu, topa dokundu ve topu ağlara göndermeyi başardı. Aminu'nun bu golüyle Osmanlıspor skoru 2-2 yaptı. Fernando Muslera bu pozisyonda Aminu'nun tehlikeli harekette bulunduğu gerekçesiyle hakeme itiraz etti. Hakem Halis Özkahya, itirazlarının ardından Muslera'ya sarı kart gösterdi. İlk yarının kalan süresinde başka gol olmadı ve Osmanlıspor ile Galatasaray arasındaki mücadelenin ilk 45 dakikası 2-2 sona erdi.

İKİNCİ YARI DA GOLLE BAŞLADI!

İlk yarısında 4 gol olan karşılaşmanın ikinci yarısı da çok hızlı başladı. 51. dakikada Osmanlıspor sol kanattan bir korner kazandı. Ceza sahasına açılan ortayı Musa kafa vuruşu yaptı ancak Musa'nın kafa vuruşunda top direkten döndü. Ceza sahasında yaşanan karambol sonrası top yine Musa'nın önünde kaldı. Musa bu kez yerden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve 51. dakikada Osmanlıspor'u 3-2 öne geçirdi.

GALATASARAY'DA İKİNCİ SAKATLIK VE DEĞİŞİKLİK
 
İlk yarıda Semih'in sakatlanmasının ardından sarı-kırmızılı takımda bu kez de Jason Denayer sakatlandı. Sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemeyen Denayer yerine, oyuna Bilal Kısa girdi. Bu dakikada Mustafa Denizli, saha diziliminde de bir değişikliğe gitti. Ryan Donk, Hakan Balta'nın yanına savunmaya geçti.

Mustafa Denizli, beraberlik arayan Galatasaray'da son müdahalesini yaptı. 71. dakikada Sinan Gümüş kenara gelirken, oyuna Umut Bulut dahil oldu. Osmanlıspor bu dakikalarda sonra oyundaki tempoyu biraz daha düşürdü ve rakibni daha çok geride beklemeyi tercih etti.

İkinci yarının kalan süresinde, her iki ekip de başka gol bulamadı. 5 golün atıldığı nefes kesen mücadelenin 90 dakikası Osmanlıspor'un 3-2'lik galibiyetiyle sona erdi.


Son Güncelleme: 23.01.2016 23:23
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayOsmanlıspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.