2 telefon dolandırıcısını, aradıkları kuyumcu yakalattı

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de telefonla aradıkları kuyumcu 63 yaşındaki A.A.'ya kendilerini emniyet müdürü ve başkomiser olarak tanıtıp 500 bin lira değerindeki altınlarını almak isteyen 35 yaşındaki V.A. ile 27 yaşındaki...

17 Eylül 2015 Perşembe 15:13
2 telefon dolandırıcısını, aradıkları kuyumcu yakalattı






Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de telefonla aradıkları kuyumcu 63 yaşındaki A.A.'ya kendilerini emniyet müdürü ve başkomiser olarak tanıtıp 500 bin lira değerindeki altınlarını almak isteyen 35 yaşındaki V.A. ile 27 yaşındaki K.A. yakalandı.
İddiaya göre V.A. ve K.A., telefonla A.A.'nın kuyumcu dükkanını arayarak kendilerini emniyet müdürü ve başkomiser olarak tanıttı. İki şüpheli A.A.'ya  "Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş, bankada bulunan paranızı sahte belgeler ile çekecekler, şahısları takip ediyoruz. Ayrıca kuyumcu soyulmuş, kimlik bilgileriniz bırakılmış. Para ve altınlarınızı bir kutu içerisine koyup adliye binasının yanına getirin" dedi.
Kendisini telefonla arayan kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayan A.A. işyerinin bulunduğu bölgede görev yapan polislere durumu bildirdi. A.A., bir yandan da dolandırıcılarla telefonla konuşmasını sürdürdü.
ALTINLARI ALMAYA GELİNCE YAKALANDILAR
2 şüpheli A.A.'da yaklaşık 500 bin lira değerinde 250 burma bilezik ve 150 Cumhuriyet altını olduğunu öğrenince bunları bir kutu içerisine koyup adliye yakınına getirmesini istedi. Şüphelilerin isteği üzerine bir miktar altını kutuya koyan A.A., adliye binası yanındaki yaya kaldırımına bıraktı. 
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri kutuyu almaya gelen K.A.'yı suçüstü, diğer şüpheli V.A.'yı da olay yeri yakınında kovalamaca sonucunda yakaladı. Sorgulamanın ardından 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

  FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.