DHKP-C ve MLKP operasyonu; 5 tutuklama var

İstanbul polisinin düzenlediği operasyonlarda eylem hazırlığında olan örgütlerin hücre evleri ile bir kargo şirketine operasyon düzenlendi.

27 Mart 2016 Pazar 01:37
DHKP-C ve MLKP operasyonu; 5 tutuklama var






DHKP-C ve MLKP operasyonu; 5 tutuklama var

Terörle  Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerine terör örgütleri DHKP-C ve MLKP tarafından AK Parti il ve ilçe binaları, Emniyet Müdürlüğü, Polis merkezleri ve ekip araçları ile kamu binalarına yönelik silahlı eylem gerçekleştirebileceği yönünde bir ihbar geldi. Ekipler ihbara yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında terör örgütleri DHKP-C ve MLKP'nin elinde yüklü miktarda mühimmat bulunduğunu belirledi.

2 KALAŞNİKOF MARKA OTOMATİK SİLAH VE 2 AV TÜFEĞİ ELE GEÇİRİLDİ

TEM ekipleri 22 ve 23 Mart'ta yaptığı iki operasyon kapsamında 1 kargo şirketinin de aralarında bulunduğu 7 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleri katılırken, Polis Helikopteri de havadan destek verdi. Adreslerde yapılan aramalarda 2 kalaşnikof marka otomatik silah, 2 av tüfeği ile çok sayıda mermi ile boş şarjörler ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında terör örgütleri DHKP-C ve MLKP üyesi olduğu öne sürülen 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde sevk edildikleri mahkeme tarafından bugün tutuklandıkları öğrenildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

TEM Özel Tim ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameraları tarafından havadan ve yerden saniye saniye görüntülendi. Operasyon polis helikopterinin havadan çektiği görüntülerle başladı. TEM Özel Tim ekiplerinin bir adrese girmeleri görüntülere yansıdı. Polis ekiplerinin kargo şirketi ve evlerde yaptığı aramalar görüntülendi. Ekipler yaptıklar aramalar sırasında kalaşnikof marka otomatik silahları ve av tüfeklerini bulma anı kameralara yansıdı. Ele geçirilen kalaşnikof marka otomatik silahlar ve av tüfeklerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sergilenmesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 27.03.2016 01:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.