‘PROPOLİS’ HER DERDE DEVA

Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, arıların hastalıklardan korunmak için kovanlarına kapladıkları propolisin, çeşitli kanser hastalıklarının önlenmesinde önemli katkı sağladığını söyledi.

24 Ekim 2013 Perşembe 00:00
‘PROPOLİS’ HER DERDE DEVA






Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, arıların hastalıklardan korunmak için kovanlarına kapladıkları propolisin, çeşitli kanser hastalıklarının önlenmesinde önemli katkı sağladığını söyledi.
Otlu, arıların çeşitli ağaç ve çalılardan toplayarak, kendileri soğuk ve hastalıklardan korumak amacı ile kovanlarına kapladıkları propolisin, bir çok hastalığa deva olduğunu belirtti. Arıların aynı zamanda propolis ile kovanlarını olası virüs ve bakterilere karşı dezenfekte ettiğine vurgu yapan Otlu, “Sıcaklığı 34 dereceyi, rutubet oranı da yüzde 64’i bulan kovanlar, virüs ve bakterilerin oluşması için çok ideal bir yer olmasına rağmen propolis sayesinde hastalıklara yakalanmadan 80 milyon yıldan beri yaşamlarını sürdürmektedirler” dedi.
Otlu, propolisin insan hayatı için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:
“Tıp dünyasının araştırmalarına göre propolis düzenli ve sürekli olarak alınması durumunda sindirim solunum ve dolaşım sistemindeki hastalık patojenlerini yok ettiği toksinleri vücuttan attığı saptanmıştır. Ancak antibiyotiklerin aksine sürekli kullanımında zararlı bakterilerde direnç oluşturmamakta ve yararlı bakterilere de zarar vermemektedir. Bu nedenle propolis geniş spekturumlu bir antibiyotiktir. Propolis, ağız yaraları, diş ağrısı, mide ülseri, nefrit, idrar yolları enfeksiyonu, tümör ve diğer birçok hastalıkta da başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle Japonya’da yapılan klinik çalışmalarda 3 ay ile 1 yıl sürekli bir şekilde alınan propolisin, çeşitli internal kanser hücrelerinin devitalize ettiği saptanmıştır. Propolis çeşitli kanser hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde de önemli rol oynamaktadır.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.