Beyazıt Akman Kimdir?

Beyazıt Akman 1981yılında Kastamonu’da doğdu.6 yıldır Amerika’da yaşıyor.

28 Eylül 2013 Cumartesi 23:43
Beyazıt Akman Kimdir?






BEYAZIT AKMAN KİMDİR?
  Beyazıt Akman 1981yılında Kastamonu’da doğdu.6 yıldır Amerika’da yaşıyor. İllinois State Üniversitesi’nde Batı Edebiyatı İslam Algısı ve Türkler üzerine doktora yapıyor ve bu konuda ders veriyor. İngiliz Dili Eğitimi üzerine olan lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ’de bitirdi.2004’te Fulbriğht Bursiyeri olarak Amerika’ya gitti. Master derecesinin ardından doktoraya başladı. Shakspeare ve Daniel Dafeo ‘da Türk imgesi ve Osmanlılar hakkında uluslar arası akademik dergilerde makaleleri bulunan yazar, Amerika’da pek çok konferansta bildiriler sundu. Genç akademisyen, doktora araştırmasıyla 2010 yılında Washington’daki dünyaca ünlü kütüphaneler ve müzeler kompleksi olan Smithsonian Enstitüsü’ne özel araştırmacı olarak kabul edildi. Varlık, kitap-lık ve Adam Öykü gibi dergilerde öyküleri, Vatan, Radikal ve Sabah gazetelerinde yazıları yayınlandı.2003 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde dikkate değer öykücü olarak değerlendirildi.

Beyazıt Akman’ın eserleri
   Amerika’da yaşayan genç akademisyen Beyazıt Akman’ın üniversite kütüphanesinde kaynaklarla birlikte, yerli ve yabancı 100 aşkın eseri inceleyerek 5 senede yazdığı Dünyanın İlk Günü Romanı yazarın ilk kitabıdır.2010 yılı basımı olan 630 sayfalık roman elinize aldığınız andan itibaren sizi olayların içine sürükleyecek. Bitirmeden elinizden bırakamayacağınız roman Manisa’dan başlayıp İtalya’ya kadar uzanan, Gutenberg’den Bellini’ye değin pek çok simayı bir araya getiren roman, Eşine az rastlanır bir fetih hikâyesi.
Yeniçeriler ile şövalyelerin, Müslümanlar ile Hıristiyanların arasında ki ilişkilerin tüm canlılığı ile anlatıldığı roman, yalın anlatım ve etkileyici üslubu ile genç padişahın fetih yolunu Büyük bir ustalıkla anlatıyor.
  Yazarın ikinci romanı ise Son Seferad İmparatorluk II Sultan Beyazıd’ın Savaşı.2012 yılında yazılan romanda yazar Granada’da İslam İmparatorluğu’nun çökmesinden sonra, Katolik Avrupa karşısında sadece Seferadlar’ın yani Endülüs Yahudilerinin hikâyesi ile başlıyor. Engizisyon bir yandan binlerce kitabı yakmaktadır. Endülüs Yahudilerinin hayatta kalmalarının tek yolu dinlerini saklamaktır. Bu duruma tüm dünya kayıtsız kalırken bir tek Osmanlı Sultanı II. Beyazıt duruma seyirci kalmayacaktır. Son Seferad Romanı Hem Endülüs’ün tarihine bir bakış hem de Atlas Okyanusu’ndan Akdeniz’e uzanan film tadında mükemmel bir macera.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.