Galatasaray - Fenerbahçe derbisi 0 - 0 bitti

Türk Telekom Arena'daki derbide hakem Mete Kalkavan düdük çalarken zorlu mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

13 Nisan 2016 Çarşamba 21:57
Galatasaray - Fenerbahçe derbisi 0 - 0 bitti






Galatasaray - Fenerbahçe derbisi 0 - 0 bitti


Galatasaray Fenerbahçe ezeli rekabetinde son maçta her iki takımın taraftarı düş kırıklığına uğradı. Maçın sonucu en çok Beşiktaş'a yaradı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında güvenlik sebebiyle ertelenen derbide Galatasaray 2, Fenerbahçe 1 net pozisyonda gol bulamadı. Karşılaşmada iki takımında 0-0 kalmasıyla berabere sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında güvenlik gerekçesi ile ertelenen derbi maçta Galatasaray, Fenerbahçe'yi konuk etti.

Şampiyonluk yolunda Beşiktaş ile aradaki farkı 3'e indirmek isteyen Fenerbahçe'ye Fernando Muslera çelmesi geldi. Maç boyunca başarılı kurtarışlarıyla dikkat çeken Muslera, karşılaşmanın dikkat çeken ismi olarak göze çarptı. Öte yandan Lukas Podolski'nin bir pozisyonunda filelere giden topta hakem Mete Kalkavan ofsayt gerekçesiyle golü saymazken, en çok tartışılacak pozisyon olarak akıllarda kaldı.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray 41 puana yükselirken, Fenerbahçe de 61 puana çıktı. Ligin bitimine 6 hafta kala Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki fark 5 oldu.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray deplasmanda deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe sahasında Mersin İdman Yurdu'nu konuk edecek.


TRİBÜNLER DOLMADI

Türk Telekom Arena'da oynanan derbi maçta tribünler dolmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar 52 bin 652 kişilik stadı Fenerbahçe derbisinde dolduramadı.

Yer yer boşluklar olduğu gözlenen Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe maçı için özel bir kareografi hazırlığı olmadı.



FENERBAHÇE'DE 2 DEĞİŞİKLİK

Sarı-lacivertli ekipte teknik direktör Vitor Pereira, derbide iki değişikliğe gitti.

Süper Lig'in 28'inci haftasında oynadıklaerı Torku Konyaspor maçında ilk 11' de görev alan Jose Fernandao ve Diego Ribas'ı yedek soyunduran Pereira, Alper Potuk ile Luis Nani'ye görev verdi.

Pereira'nın Diego ve Nani'nin dışında yedek soyundurduğu diğer isimler şu şekilde oldu; Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Uygar Mert Zeybek, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı.

GALATASARAY 4 DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Johannes Olde Riekerink, mücadelede 4 değişiklik yaptı. Çaykur Rizespor mücadelesinde Bilal Kısa ve Koray Günter'e forma veren Riekerink, iki futbolcunun yerine Donk ve Semih Kaya'ya şans tanıdı.

Sarı-kırmızılı ekipte 2 haftadır sakatlıktan dolayı forma bulamayan kaptan Selçuk İnan ilk 11'de görev aldı. Çaykur Rizespor maçında kart görerek cezalı duruma düşen Lionel Carole ile sakatlığı bulunan Chedjou da derbi mücadelede ekibe dahil olamadı.

ROBIN VAN PERSİE FORMA BULDU

Sarı-lacivertli ekipte gecen hafta sakatlığından dolayı antrenmanlarda ve Torku Konyaspor mücadelesinde görev almayan Robin Robin van Persie, derbi maçta forma buldu.

Teknik direktör Vitor Pereira, Galatasaray ile oynanan derbi mücadelede sakatlıktan kurtulan Robin van Persie'yi Fernandao'nun yerine sahaya sürdü.

CANER KADRO DIŞI KALDI

Derbi maç için hazırlanan kadrodan Caner Erkin çıkarıldı.

Portekizli çalıştırıcı maçtan önce yaptığı toplantı sonrası uygunsuz hareketleri bulunan Caner Erkin'i 18 kişilik kadrodan çıkardı.

MUSLERA 2'NCİ KEZ DALYA DEDİ

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, ikinci kez 'dalya' dedi.

Sarı-kırmızılı ekibe 2011-2012 sezonunda dahil olan Muslera, Fenerbahçe derbisi ile 200'üncü resmi maçına çıkmış oldu.

F.BAHÇE'YE ŞARKILI GÖNDERME

Fenerbahçeli futbolcular maç öncesi ısınmaya çıktığında stadın ekranlarından Wesley Sneijder'in geçen sezon sarı-lacivertlilere attığı 2 şık gol gösterilerek, kaleci Volkan Demirel'e gönderme yapıldı.

Volkan, ısınmak için kale arkasına geçtiğinde stadın iki ekranından Sneijder'in golleri gösterildi. Gollerin videosunda Erkin Koray'ın "Estarabim" şarkısının çalınması dikkati çekti. Volkan, ısınma hareketlerini sürdürürken taraftarlardan büyük tepki aldı.

Öte yandan yine stat ekranlarından Galatasaray'ın 4 yıldızlı logosu gösterilerek, sarı-lacivertli camiaya gönderme yapıldı. Logo ekrana yansıtılırken Beyza Durmaz'ın "Olan var olmayan var" şarkısını tribünler coşkuyla söyledi.

Volkan, ısınmak için kale arkasına geçtiğinde stadın iki ekranından Sneijder'in golleri gösterildi. Gollerin videosunda Erkin Koray'ın "Estarabim" şarkısının çalınması dikkati çekti

F.BAHÇE'DEN 2, G.SARAY'DAN 1 NET POZİSYON

Sarı-lacivertliler mücadelenin hemen başında Robin Van Persie ve Luis Nani ile gole yaklaştı. Her iki futbolcu da Muslera ile karşı karşıya kalırken, Uruguaylı file bekçisi zamanında kalesinden çıkarak pozisyonları önledi.

Galatasaray da seyircisinin desteğini alarak ataklar gelşiştirmeke başladı. Sarı-kırmızılılar maçta ilk Selçuk İnan ile gole yakalştı. Yasin Öztekin'in ortasında Selçuk yarım voleyi vurdu, kaleci Volkan çizgi üzerinde kurtardı...

VOLKAN ŞEN, BOŞ KALEYİ KAÇIRDI

Karşılaşmada karşılıklı ataklarla tempolu bir oyun oynanırken, sarı-lacivertliler önemli pozisyonlara giren taraf oldu. En net pozisyonu ise 24. dakikada Volkan Şen yakaladı. Sağ kanattan Nani'nin ortasında altı pasta bomboş kalan Volkan Şen topu üstten dışarı atarak zor olanı yaptı.

Bundan 5 dakika sonra maçta bir Muslera damgası daha vardı... Savunmanın arkasına gönderilen uzun topta Muslera kalesinden çıkarken, göğsüyle topa sahip olmak istedi, Alper dokununca Muslera akrep vuruşuyla topu uzaklaştırdı. Dönen topa van Persie gelişine vurdu, top üstten dışarı çıktı.

KALKAVAN'DAN TARTIŞILACAK KARAR

Yasin Öztekin ve Lukas Podolski ile kanatlardan gol arayan Galatasaray'da Lukas Podolski, 41. dakikada fileleri havalandırırken, hakem Mete Kalkavan ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Podolski'ye gönderilen ara pasta Alman oyuncu soldan ceza sahasına girdi, köşeden yaptığı vuruşla golü attı ancak ofsayt bayrağı kalktı.

Mücadelenin ilk yarısında inanılmaz pozisyonlar kaçmasına rağmen gol sesi çıkmayınca taraflar 0-0'lık eşitlikle soyunma odasına gitti.

İKİNCİ 45 DE FIRTINA GİBİ...

Maçta ikinci yarı da müthiş bir tempoyla başladı. İlk tehlikeli atak Volkan Şen'den geldi. Gökhan'ın sol kanada gönderdiği ara pasında Volkan Şen yerden vurdu, Muslera kurtardı.

Sonraki 15 dakikalık bölü daha dengede geçerken, ilk değişiklik hamlesini Riekerink yaptı. 62. dakikada Emre Çolak'ın yerine Sabri Sarıoğlu girdi. Pereira da Van Persie'nin yerine Fernandao'yu sahaya sürdü.

HAKAN'DAN KRİTİK DOKUNUŞ

Değişiklikler sonrası oyun biraz daha hareketlenirken, sarı-kırmızılıların savunmasında Hakan Balta önemli bir pozisyonu geçiştirdi.  70. dakikada Volkan, duvar pasının ardından içeri çevirdi, top Fernandao'ya gelmeden Hakan Balta çok kritik bir müdahale yaptı. Teknik direktör Pereira Volkan Şen'i de kenara alırken son 20 dakikada Diego'ya şans tanıdı

Karşılıklı ataklarla goller aranırken, 75. dakikada Galatasaraylılar penaltı itirazı yaptı. Sağ kanatta Sabri ortaladı, Bruno Alves'e çarpan topta sarı-kırmızılıların itirazı sonuç vermedi, oyun devam etti.

SON HAMLELER...

Normal sürede son 10 dakikaya girilirken Galatasaray'da Koray Günter'in yerine Denayer; Alper'in yerine Ozan Tufan sahaya girdi. Riekerink'in son hamkesi de değişiklik isteyen Selçuk'un yerine Bilal'i almak oldu.

Her iki taraf da gol için tüm kozlarını oynamaya başladı ancak gol gelmedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.