Samsung Galaxy 7 kullananlar uçağa alınmayacak

Amerikan Federal Havacılık Dairesi, ülke genelinde Samsung Galaxy Note kullanıcılarının cihazlarıyla birlikte uçuş yapmasına yasak koydu.

10 Eylül 2016 Cumartesi 12:52
Samsung Galaxy 7 kullananlar uçağa alınmayacak






Samsung Galaxy 7 kullananlar uçağa alınmayacak



Samsung'un Galaxy 7 kabusu sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Galaxy Note 7 kullanıcılarının telefonlarıyla birlikte uçakta yolculuk yapması yasaklandı. Söz konusu cihazların pillerinde sık sık meydana gelen patlamaların yolcuların hayatını ciddi şekilde riske attığı iddia ediliyor.

Yolcu uçaklarında alınan karara gerekçe olarak cihazdaki lityum piller gösterildi.

FEDERAL HAVACILIK BÜROSU ONAYLADI

Yasak kapsamına alınan Galaxy Note 7 telefonlarının pillerinde daha önce meydana gelen ısınma, yanma ve patlamaların yolcu uçaklarında büyük risk taşıdığı ifade ediliyor.
FAA tarafından alınan yasaklama kararına Florida, St. Petersburg Avustralya'da meydana gelen cep telefonu patlamaları gerekçe olarak gösteriliyor.
Galaxy Note 7 cihazlarına yönelik yasaklama kararlarının yaygınlaşabileceğine dikkat çeken uzmanlar, kararın daha önce Alman otomobil devi Opel ve Volkswagen'e yönelik politik uygulamaları hatırlattığını ifade ediyorlar.
Amerikan pazarında büyük ilgi gören Güney Kore ve Çin'de üretilen yüksek teknolojiye sahip cep telefonları Apple'a göre daha uygun fiyatla tüketiciye ulaşıyordu.

FAA UYARISINDA NELER VAR

FAA tarafından ülke genelindeki tüm hava yolu şirketlerine yollanan uyarıda,
Samsung'un bu konudaki sorunu kabul ettiği ve hatalı pillere sahip cihazlarla yolculuğun büyük risk taşıdığına vurgu yapıldı.
Daha önce Galaxy Note 7'nin şarj edildiği bir otomobilin tutuşarak tamamen yandığı belirtilen açıklamada imalat hatası ya da kusurlu telefon kullanıcılarının uçaklarda büyük riske neden olabileceği ifade edildi.
FAA, Samsung ailesinin ve diğer telefon şirketlerinin de kullandığı aynı serideki lityum pillerin hava kargosunun yapılmasına da yasak getirdi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.