Kanuni'ye suç duyurusu

Türk tarihini dizi filimlerinden öğrenen vatandaşlar ekranda her gördüğünü hayra yorup kul hakkını aramak için adliyeye koştu.

14 Şubat 2014 Cuma 21:15
Kanuni'ye suç duyurusu






Kanuni'ye suç duyurusu

Tarihini dizilerden öğrenen vatandaş, film sahnelerinden etkilenip kurban keser, türbelere akın eder, yeni doğan çocuklarına dizi karekterlerinin adını verirse sonunda bu da olur. Bursa’da, ‘Muhteşem yüzyıl’ dizisinden etkilenen bir kişi Kanuni Sultan Süleyman hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Muhteşem yüzyıl’ dizisinin ardından Şehzade Mustafa türbesi ziyaretçi akınına uğrarken, Bursa Adliyesi’nde de bir ilginç bir olay yaşandı.

Hasan Köz (47) aldı vatandaş, dizide Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Şehzade Mustafa’yı öldürülmesinin canlandırıldığı sahneden etkilenerek suç duyurusunda bulundu.

ŞEHZADE'YE İTİBARI İADE EDİLSİN

Şehzade Mustafa’nın itibarının iade edilmesini isteyen Köz, Kanuni Sultan Süleyman’ın padişahlığının alınmasını istedi.

SULTAN SÜLEYMAN'IN PADİŞAHLIĞI GERİ ALINSIN

Uzun zamandır diziyi takip ettiğini ifade eden Köz, “Ben diziyi izliyorum ve bundan çok etkilendim. Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlunu boğdurarak öldürmesi sebebiyle adliyeye geldim ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Şehzade Mustafa’nın itibarının iade edilmesine ve padişah Kanuni Sultan Süleyman’ın padişahlığının geri alınmasını istiyorum. Dizi beni çok etkiledi” dedi.İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.