Kayahan dualarla uğurlandı : Aşkın en hüzünlü günü

Kayahan'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar da katıldı. Teşvikiye Camii'ndeki cenaze namazına ünlü şarkıcının dostları, sevenleri akın etti.

04 Nisan 2015 Cumartesi 18:37
Kayahan dualarla uğurlandı : Aşkın en hüzünlü günü






Kayahan dualarla uğurlandı : Aşkın en hüzünlü günü

Türk müziğinin gür sesi, son 30 yılın en önemli bestecilerinden biri olarak kabul edilen şarkıcı kayahan bugün toprağa verildi. Kayahan'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar da katıldı. Teşvikiye Camii'ndeki cenaze namazına ünlü şarkıcının dostları, sevenleri akın etti.


ERDOĞAN ÖN SAFTA YER ALDI

Bir kuşağa şarkılarıyla mutluluğu ve sevgiyi hissettiren Türk popunun büyük ismi Kayahan Açar, dün ebediyete uğurlandı. Kayahan’ın sanatçı dostları ve vatandaşlar, son görevilerini yerine getirmek üzere iki ayrı mekanda düzenlenen törenlere akın etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür Bakanı Ömer Çelik de Teşvikiye Cami’sindeki cenaze namazında en ön sırada saf tuttu.
 
Ölümüyle Türkiye’yi yasa boğan Kayahan, dün yapılan iki törenin ardından, vasiyeti üzerine Kanlıca Mezarlığı’nda denizi gören kabrinde toprağa verildi. Sanatçı için dün ilk tören Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda tören düzenlendi.

Saygı duruşuyla başlayan törende, usta sanatçının tabutu Türk bayrağına sarılmış ve çiçeklerle süslenmiş olarak sahnede hazırlanan platforma konuldu. Törenin sunuculuğunu Suat Suna üstlendi. Nilüfer, İskender Paydaş, Arif Sağ, Hakan Peker, Sezen Aksu, Mirkelam gibi isimlerin de aralarında bulunduğu birçok müzisyen, yakınları ve sevenleri CRR’de yerini aldı.

Tabut ay yıldızlı bayrağa sarıldı

66 yaşında vefat eden şarkıcı, besteci ve söz yazarı Kayahan Açar için son tören Teşvikiye Camisi’ndeydi. CRR’deki törenin ardından camiye getirilen Kayahan’ın Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta mangası tarafından musallaya taşındı. Kayahan’ın tabutuna, Beşiktaş atkısı bırakıldı. Burada taziyeleri Kayahan’ın eşi İpek Açar ve büyük kızı Beste Açar Haravon kabul etti.

Vasiyetinde Kanlıca’yı istedi

Teşvikiye Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazına başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Bakanı Ömer Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak olmak üzere, yakınları, sanatçı dostları ve vatandaşlar katıldı. Aralarında Orhan Gencebay, Erol Evgin, Sezen Cumhur Önal, Funda Arar, Yeliz, Murat Boz’un da bulunduğu müzisyenler, Kayahan’ı ebedi yolculuğuna uğurlayan isimlerdendi. Törene, ailenin isteği üzerine çelenk gönderilmedi Mehmetçik Vakfı’na bağış yaptı. Kayahan Açar’ın cenazesi, dualarla Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Adını gerçekten göklere yazdırdı’

Kayahan için düşüncelerini paylaşan isimler, onun sanatçılığına ve dürüst kişiliğine vurgu yaptı.

- Kültür Bakanı Ömer Çelik:  Teşvikiye Camisi’nin avlusunda gazetecilere açıklama yapan Kültür Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’nin çok büyük bir değerini kaybettiğini belirtti. Çelik, “Büyük bir ozandı. Hepinizin gördüğü gibi vefat haberi alınınca bütün Türkiye, ortak bir değerini ve büyüğünü kaybetmiş hüznüyle bir araya geldi” dedi.

- Beste Açar (Kayahan’ın büyük kızı): Son dönemleri gerçekten çok zor, hani uzaktan bu hastalıkla savaşan insanları gördüm ama yakinen bu işe tanık olmak zordu. Umarım artık o acıları bittiği için huzurludur, mutludur.

- Mirkelam: Ben Kayahan ağabeyi hep 2 saat, 2 saat hatırlıyorum. Çünkü çok akıllı da bir insandı. Sevdiği insanları hep koruyan biriydi.

- Arif Sağ: Kayahan çok güzel şeyler yaptı, çok güzel şeyler bıraktı. Kayahan’ın şarkılarını herkes anlıyordu. Kayahan ortak kültürü yakalamıştır.

- Hakan Aysev: Çok büyük bir değer. O adını gerçekten göklere ve yüreklere yazdı.

- Suat Suna:
Hayatını doğruluk ve dürüstlük üzerine yaşamıştı. Biz baba oğul gibiydik. Babamın mezarının başında ‘Bugün baban öldü ama ben de senin baba yarınım’ demişti”.

Nilüfer: 35 yıllık dostumdu. Çok üzgünüm!

- İskender Paydaş: İlk günden beri nasıl ahlaklı nasıl dürüst ve ahlaklı biri olduğunu gördüm. Artısı eksisiyle yaşadı. Dolu dolu 3 ömür yaşadı. Çok büyük bir sanat bıraktı.
Son Güncelleme: 04.04.2015 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.