MHP'li Aycan: Koalisyon hükümetini istemeyen sadece Cumhurbaşkanı'dır

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ülkenin büyüyen sorunlarının çözülmesi için bir an önce geniş tabanlı, bütün kesimleri de içine alan ve uzun süreli bir hükümet kurulması gerektiğini kaydederek, "Çünkü kısa süreli...

08 Ağustos 2015 Cumartesi 15:31
MHP'li Aycan: Koalisyon hükümetini istemeyen sadece Cumhurbaşkanı'dır






MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ülkenin büyüyen sorunlarının çözülmesi için bir an önce geniş tabanlı, bütün kesimleri de içine alan ve uzun süreli bir hükümet kurulması gerektiğini kaydederek, "Çünkü kısa süreli bir hükümetin daha büyük sıkıntılara sebep olacağını ve ülkede daha ciddi kaosa sebep olacağını düşünüyorum. Koalisyon hükümetini istemeyen sadece Cumhurbaşkanı'dır" dedi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, memleketi Kahramanmaraş'ta basın toplantısı düzenledi. Hükümet kurma ve meclisteki çalışmalarla ilgili bilgi veren Aycan, bir an önce hükümet kurulması gerektiğini belirterek, ülkenin sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Sefer Aycan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurma yetkisi verdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu dışındaki kişilerin hükümet kurmakla ilgili görevlerinin bulunmadığını kaydetti.
CUMHURBAŞKANI HÜKÜMET KURULMASINI İSTEMİYOR
AK Parti ile CHP arasında süren koalisyon temasların ön görüşme olmadığını resmen hükümet kurma çalışması olduğunu savunan Sefer Aycan, aldıkları oy oranına saygı duyduklarını ve milletin koalisyon istediğini söyledi. Hükümet kurulmasını sadece Cumhurbaşkanı'nın istemediğini öne süren Aycan şöyle devam etti:
"İstifa etmiş bir hükümet var karşımızda fakat istifa etmiş hükümet, ciddi bir kadrolaşma hareketi sürdürmektedir. Bu zamana kadar 800 kararname çıkmıştır. Kararnamesiz atamalar ya da doldur-boşalt dediğimiz bürokraside istisnai kadrolara sınavların da haricinde direk eleman alma şansı var burada. Bu yapılmaktadır şu an ve ciddi bir kadrolaşma sürmektedir ve hız kesmemiştir. Şimdi tabi bu seçim süreci sonrası ortaya çıkan tablo, bizim de hoşumuza gitmemiştir. Biz de tek başına iktidar olmak isteriz, birinci parti olmak istiyorduk. Ama maalesef Türkiye genelinde yüzde 16.3 oy aldık. Şimdi beklentimiz tek başına iktidar olmaktı; biz bunun için yola çıktık. Birinci parti olsaydık da tabi ki çok farklı olacaktı. Ama milletimiz bu kadar oy verdi. Ama bunu da kabul etmek ve saygı duymak zorundayız bu tabloya. Bu tabloda ortaya çıkması gereken durum koalisyon hükümetidir. Fakat koalisyon hükümetini istemeyen bence sadece Cumhurbaşkanı'dır. Zaten Davutoğlu da açık bir şekilde bununla çaba gösteriyor, o anlaşılıyor. CHP çok bariz bir şekilde seçim yapılmamasını ve hükümette yer almasını istediğini açıkça belirtiyor. HDP de bunu belirtiyor. MHP'de şartlar zorlanırsa en son çare ona getirilirse, o anlamda söylemiştir sözlerini."
'BÜTÜN KESİMLERİ İÇİNE ALAN VE UZUN SÜRELİ BİR HÜKÜMET KURULMALI'
Sefer Aycan, Türkiye'nin yeniden seçime gitmesi halinde de AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını savunarak, kurulacaksa geniş tabanlı ve uzun vadeli bir koalisyon ile ülkenin sorunlarına çözüm getirilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:
"Varsayalım ki sayın Tayyip Erdoğan bu ülkeyi bir seçime götürdü, hükümet kurulmasını engelledi veya bunu bir şekilde siyasi manevralara dönüştürdü ve ülkeyi seçime götürdü. Ve varsayalım ki, kendilerinin dediği gibi olsun, bir fırsatçılık yapmaya çalışıyor. Bir takım yerlere vurarak, oyunu yüzde 1, yüzde 2 arttırdığını varsayalım. Bu konjonktürde milletvekili sayısını 20-30 arttırdığını ve 280'den 290'a ulaştığını varsayalım. Ama bu şartlarla yine tek başına hükümet olamayacaktır. Söylemek istediğim o. Ülkenin sorunları birikmiştir, sıkıntıları had safhadadır ve tek başına AKP'nin bu sorunları yenmesi, çözmesi de mümkün görünmemektedir. Onun için mutlaka geniş tabanlı, bütün kesimleri de içine alan ve uzun süreli bir hükümet kurulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kısa süreli bir hükümetin daha büyük sıkıntılara sebep olacağını ve ülkede daha ciddi kaosa sebep olacağını düşünüyorum. Bu yüzden kurulacaksa hükümet; uzun süreli, 4 yıllık belki, hatta daha uzun süreli, planlar yaparak, uzun süreli planlarıyla ortaya çıkmalı ve gidebildiği kadar da gidebileceği şekilde hükümeti sürdürmeli. Yoksa bu sorunlar birikmiştir ve artık ötelenemez hale gelmiştir. Öyle günübirlik icraatlarla bu sorunlar çözülemez. Köklü sorunlarımız var, çözmek için de güçlü bir iktidara, güçlü yapıya ve daha yaygın bir tabana ihtiyaç var. Bunu her kesimin, özellikle de sayın Cumhurbaşkanı'nın kabul etmesi lazım. Ülkeyi sıkıntıya sokmaması lazım. Bir an önce hükümet kurulmasını o yüzden MHP'de desteklemektedir. Çünkü zaman kaybediyoruz, bu ülke hepimizin ve hepimizin sahip çıkması lazım."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.