Seçimlerin tarihi belli oldu

Yeni Anayasa taslağında anlaşan AK Parti Ve MHP öneriyi bugün meclise getirdiler.

10 Aralık 2016 Cumartesi 15:26
Seçimlerin tarihi belli oldu






Seçimlerin tarihi belli oldu

Yeni Anayasa taslağında anlaşan AK Parti Ve MHP öneriyi bugün meclise getirdiler.
   Önerilen anayasa değişiklik teklifine göre genel seçimlerin tarihi belli oldu.Genel seçimler 2019 yılının Kasım ayında yapılacak.Yerel seçimlerde 2019 yılının Mart ayında yapılacak.
   Öneriye göre Cumhurbaşkanı partili olabilecek.Başbakanlık kalkıyor,Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor.Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi olacak.Cezai sorumluluğu da olacan olan Cumhurbaşkanının Yüce Divan’a sevki için kdemeli formül öngörülüyor.
   Yeni anayasa ile 2019 yılında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde milletvekilliği sayısı 600’a çıkarılıyor.Hel il için yedek milletvekilliği geliyor.Seçilme yaşı 18’e düşüyor.
    HSYK üyelerinin yarısını Cumhurbaşkanı yarısını TBMM seçecek.Askeri yargı kaldırılıyor.Jandarma Genel Komutanı MGK üyeliğinden çıkarılıyor.



 
Son Güncelleme: 11.12.2016 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.