Badminton'dan sonra, Tekvando 2020 Paralimpik Oyunlarına dahil edildi

ERCAN ATA-ANKARA/ Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Yönetim Kurulu 2015 Şubat ayında yaptığı son toplantıda aldığı karar ile, 7 Kişilik Futbol ve Yelken branşlarını şampiyona yarışma proğramından çıkararak 2020 Tokyo Paralimpik...

11 Mayıs 2015 Pazartesi 10:04
Badminton'dan sonra, Tekvando 2020 Paralimpik Oyunlarına dahil edildi






ERCAN ATA-ANKARA/



Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Yönetim Kurulu 2015 Şubat ayında yaptığı son toplantıda aldığı karar ile, 7 Kişilik Futbol ve Yelken branşlarını şampiyona yarışma proğramından çıkararak 2020 Tokyo Paralimpik oyunlarına, Badminton ve Tekvando branşlarını yarışma takvimine aldı.

Yıllardır Dünya Tekvando Federasyonu tarafından yapılan çalışmalarla Paralimpik branşı bul yıl içerisinde, dünya olimpiyat komitesi (IOC) tarafından 2020 paralimpik oyunlarına dahil edildi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin bu hem dünya ve ülkemiz tekvandosu için çok büyük bir gelişme oldu'' dedi.

Paralimpik branşının 2020 oyunlarına alınmasını değerlendiren Şahin, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ''hem normal olimpiyatlarda ve paralimpik'te Türkiye iddiasını sürdürmek istiyor. Milli paralimpik takımımız Avrupa ve Dünya şampiyonalarında bu güne kadar başarılı olmuş, madalyalar kazandırmış. İnşallah 2020'de de ülkemize madalyalar kazandıracaklardır. Heryıl Türkiye takım halinde defalarca Avrupa ve Dünya şampiyonluğu kazandı. Son yapılan Avrupa şampiyonasında Türkiye, bayanlarda ve erkeklerde takım halinde şampiyon oldu. Türkiye 2020'de

paralimpikte yine şampiyon olacaktır ve her kadegoride madalyalar kazanacaktır. Bu bizim için çok sevindirici bir haber. Tekvando normal olimpiyatlarda olduğu gibi, paralimpikte de Ülkemize altın madalyalar kazandırmaya devam edecek'' diye konuştu.

Dr Metin Şahin, son olarak engelli ailelerine seslenerek: ''engelli çocuklarınız varsa, çeşitli nedenlerle engeli varsa çocuklarını tekvando salonlarına yönlendirebilirler. Tekvando çok iyi bir rehabilitasyon sporu. Aileler çocuklarını bilinçli bir şekilde bu spora yönlendirilebilirlerse, onların öz güveni, toplumla kaynaşması noktasında değerli bir olgudur. Türkiye'de paralimpik noktasında gelişme devam ediyor. Tam olarak yeterli değil. Daha çok sporcu bulup, Avrupa ve Olimpiyatlarda daha büyük başarılar kazanabiliriz'' ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.