Milli'ler Konya'da tarih yazdı ; Arda çimlere kapandı

TÜRKİYE A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Grubu'ndaki 10'uncu ve son maçında Konya Torku Arena'da İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89'uncu dakikada attığı golle 1-0 yendi.

14 Ekim 2015 Çarşamba 03:48
Milli'ler Konya'da tarih yazdı ; Arda çimlere kapandı






Milli'ler Konya'da tarih yazdı: Arda çimleri öptü


TÜRKİYE A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Grubu'ndaki 10'uncu ve son maçında Konya Torku Arena'da İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89'uncu dakikada attığı golle 1-0 yendi.

FİNAL OYNAYACAĞIZ

Bu sonuçla puanını 18'e yükselten ve Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenmesiyle 'en iyi üçüncü' olan milli takım, Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını kazandı.

Maç sonunda yıldız oyunca Arda Turan gözyaşlarına boğuldu. Sahaya kapanıp ağlayan Arda Turan, arkadaşlarıyla ağlayarak sevincini paylaştı. Ardından da takımla birlikte tribünlere giderek, seyirciyle sevincini paylaştı. Türkiye Futbol Direktöre Fatih Terim de özellikle Arda Turan'ı tebrik etti. Yıldız, oyuncu Arda Turan daha sonra tribünlere çıkıp seyircilerle kucaklaştı.

MİLLİLERDEN SOYUNMA ODASINDA ZAFER POZU

A Milli Futbol Takımı, Fransa'daki finallere direkt katılma hakkı kazanılan İzlanda maçının ardından soyunma odasında zafer pozu verdi.

İnstagram hesabından paylaşım yapan A Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, "Ve sonunda başardık!!! Fransa, geliyoruz!!!" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİLLİ TAKIMI KUTLADI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesapları üzerinden, İzlanda'yı 1-0 yenerek Fransa'da yapılacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na doğrudan katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı'nı kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi Twitter hesabından; "Bu hüzünlü günlerimizde bizleri milletçe aynı mutlulukta birleştiren Milli Takımımıza ve Fatih Terim'e gönülden tebrikler, teşekkürler!" ifadelerini kullandı.

UEFA'DAN ARDA VE HAKAN'A TEBRİK MESAJI

UEFA, Twitter'daki Euro 2016 hesabından Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu'nu tebrik etti.

Milli futbolcular Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu'nun tebrik edildiği mesajlarda, "Tebrikler. Fransa'da görüşürüz" ifadeleri kullanıldı.

FUTBOLCULARDAN ZAFER TWEET'LERİ


A Milli Futbol Takımı'nın Fransa'da oynanacak olan Euro 2016'ya doğrudan katılma hakkı kazanmasının ardından futbolcular Twitter hesaplarından coşkularını paylaştılar.

Türkiye'nin zaferinin ardından atılan tweet'ler şöyle;

NURİ ŞAHİN: "ALLAH'ım sana şükürler olsun!!! GELİYORUZ!!!"

SEMİH KAYA: Tebrikler @MilliTakimlar !! Helal olsun size bekle bizi #EURO2016"

YASİN ÖZTEKİN: "Takım budur işte! Çok şükür"

ARDA TURAN: "Sen her şeyin en güzeline layıksın Türkiyem..."

HAKAN ÇALHANOĞLU: "Ve sonunda başardık!!! Fransa, geliyoruz!!!"

ERSAN GÜLÜM: "Bu tarihin en iyi kazanma hikayesi"

GÖKHAN TÖRE: "Çok zor günler yaşadığımız şu dönemde Avrupa Şampiyonası'na katılmak bizi mutlu etti"

COLIN KAZIM-RICHARDS: "Selçuk Selçuk Selçuk!!!"

EMRE TAŞDEMİR: "Çok Şükür Allah'ım. Herkesin eline ayağına yüreğine sağlık."

İLKAY GÜNDOĞAN: "Doğrudan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılım. Türk Milli Takımı'nı tebrik ederim."


Son Güncelleme: 14.10.2015 03:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
millimaç 2015-10-14 12:11:35

güzel maç güzel gol