72 SAATTİR SIRA BEKLEYEN KAMYONCULAR İSYAN ETTİ

Manisa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) redüktör makinesinin arıza yapması nedeniyle yüklerini boşaltamayan onlarca mısır yüklü kamyon sürücüsü 72 saattir sıra bekliyor.

26 Eylül 2013 Perşembe 00:00
72 SAATTİR SIRA BEKLEYEN KAMYONCULAR İSYAN ETTİ






Manisa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) redüktör makinesinin arıza yapması nedeniyle yüklerini boşaltamayan onlarca mısır yüklü kamyon sürücüsü 72 saattir sıra bekliyor.
Manisa’nın ilçe ve köylerinden yükledikleri mısırları TMO’ya getiren kamyon sürücüleri, redüktör makinesinde yaşanan arıza nedeniyle günlerdir kamyonlarında kalarak, mısırları teslim edememenin sıkıntısını yaşıyor. Kamyon sürücüleri Manisa TMO’nun bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi’nde tepkilerini dile getirirken, mahalle sakinleri ise kamyonların sokakları işgal etmesinden yakındılar. Mahalle sakinleri, hırsızların evlerinin yanına park edilen kamyonların üzerine çıkarak evlerine girmelerinden korktuklarını dile getirerek, TMO yetkililerinin teknik arızayı bir an önce gidermelerini istediler.
Günlerdir TMO önünde uzun kuyruklar oluşturan ve mısırlarını teslim edemedikleri için kamyonlarında yatan sürücülerden Mehmet Morbel, “TMO’daki yetkililer mademki ürünlerimizi alamayacaksa neden ürün alım randevusunu verdiler. Biz burada kamyonlarımızı mı, yoksa üreticinin bize emanet ettiği ürünleri mi koruyalım? Bizim de evimizde bekleyen çocuklarımız var. Evlerimize gidemediğimiz için doğru dürüst yıkanamıyoruz bile. Kamyonlarımızı park ettiğimiz mahalle sakinlerinin de haklı şikayetleri var” dedi.
Arızayı doğrulayan TMO yetkilileri ise, “Manisa bölgesinden 400 bin ton mısır var. Bizim depolarımız ve teknik imkanlarımız bunları almaya müsait değil. Bunun üzerine teknik bir arıza çıkınca iyiden iyiye sıkıntıya girdik. Ürünü getiren kamyoncularımız çileye maruz kaldı. Arızalı parça İtalya’da bulunuyor. Üç gündür parçanın yedeğini ancak bulduk. Şimdi montaj aşamasındayız. Biter bitmez ürünleri almaya başlayacağız. Bu denli sıkıntıya girmemizin asıl nedenlerinden biri de tüccarların ürün alımına girmemiş olmasıdır. Üretilen ürünün hepsinin TMO tarafından alınması da mümkün görünmüyor” açıklamasını yaptı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.