Ruslar Zafer Günü'nü İzmir'de kutladı

Soljenitsin Rus Dili ve Kültür Derneği, 9 Mayıs Zafer Günü nedeniyle İkinci Dünya Savaşı konulu fotoğraf sergisi düzenledi. Balçova Kipa AVM de açılan sergide, savaş yıllarının fotoğrafları, çocukların yaptıkları barış tablolarıyla...

11 Mayıs 2015 Pazartesi 12:17
Ruslar Zafer Günü'nü İzmir'de kutladı






Soljenitsin Rus Dili ve Kültür Derneği, 9 Mayıs Zafer Günü nedeniyle İkinci Dünya Savaşı konulu fotoğraf sergisi düzenledi.

Balçova Kipa AVM de açılan sergide, savaş yıllarının fotoğrafları, çocukların yaptıkları barış tablolarıyla birlikte sergilendi. İzmir'de yaşayan Rusların büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Rus Dili ve Kültür Derneği Başkanı Andrey Pomomarev, amaçlarının barışın önemine dikkat çekmek olduğunu belirterek, "Türk dostlarımıza, 2. Dünya Savaşı gerçekleriyle, barışın ne kadar hassas ve önemli olduğunu anlatmak istiyoruz. Yeni bir felaketin oluşmasını engellemek için, bir milletin diğerlerinden üstün olduğunu savunan ideolojiye karşı her zaman karşı durulması gereklidir" dedi.

Sergi açılışında, Uluslararası Rossinka çocuk dans grubunun sergilediği gösteri beğeniyle izlenirken, Roadlow grubunun seslendirdiği rusça şarkılara da izleyiciler coşkuyla eşlik ederek Zafer gününü kutladılar. Fotoğraf sergisinin 17 Mayıs tarihine kadar izleyicilerin ziyaretine açık olacağı belirtildi.

İZMİR ()

foto

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.