İstenmeyen bebekler kutuya

Almanya'da istenmeyen bebeklerin hiç olmazsa güvenli ve sağlıklı bir şekilde terk edilmesi için bebek kutuları kullanılıyor.

11 Aralık 2013 Çarşamba 12:25
İstenmeyen bebekler kutuya






 Almanya'da istenmeyen bebeklerin hiç olmazsa güvenli ve sağlıklı bir şekilde terk edilmesi için bebek kutuları kullanılıyor. Bu yöntemde bebek, fırına benzeyen kapaklı bir bölmeye yerleştiriliyor. Kutu kapatıldıktan sonra içindeki alarm çalmaya başlayarak hastane personelini uyarıyor. “Babyklappe” adı verilen sistemde bebek 2-3 dakika içinde personel tarafından, bölmenin hastane içindeki tarafından alınıyor. Kutunun içinde bebeği bırakanlara hitaben yazılmış bir mektup da bulunuyor. Mektupta, bebeğin bakımının 8 hafta boyunca devlet tarafından yapılacağı ve ebeveynleri 2 ay içinde ortaya çıkmazsa, evlatlık verileceği hatırlatılıyor. Ortaçağ’da, Avrupa’da yaygın olan sistemin günümüzde de yaygınlaşmaya başlaması Birleşmiş Milletler’i harekete geçirdi. BM yetkilileri, uygulamanın çocuk haklarının ihlali anlamına geldiğini ve bebeği bırakanların kimliğinin gizli kalması nedeniyle, sadece annelerin değil, bebeği istemeyen diğer aile üyelerinin de aynı yönteme başvurabileceği konusunda endişeli.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.