Cemaat yurtları kapanıyor mu? Cemaat yurtları için kara propaganda

Vatandaşların gönüllü bağışlarıyla inşa edilen, yüzbinlerce öğrencinin yıllardır barındığı vakıf yurtları kara propagandanın hedefi..

21 Temmuz 2014 Pazartesi 00:23
Cemaat yurtları kapanıyor mu? Cemaat yurtları için kara propaganda






Cemaat yurtları kapanıyor mu? Cemaat yurtları için kara propaganda


Paralel yapı tartışmalarında iktidarın hedefinde yer alan okullar yurt ve dershaneler için belirsizlik ortamı en çok buralarda eğitim gören öğrencileri ve aileleri vurdu. Yüzbinlerce öğrencinin eğitim gördüğü cemaatlere ait okul ve bu okullara ait yurtlarda kaos yaşanıyor. Aileler ne yapacağı konusunda kararsız. Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara en az 50 bin öğrencinin gelmesi bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, cemaatlere yakınlığı ile bilinen vakıflara ait yurtlardan gelen öğrenciler için yatak kapasitesini artırdı. 50 bin öğrenci devlet yurtlarına taşınıyor.

PROPAGANDA SAVAŞI

Resmi kurumlar vatandaşların gönüllü destekleriyle yıllardır kimseye yük olmadan tıkır tıkır çalışan ve ailelerin de gönül rahatlığıyla gönderdiği yurtlar için kara propaganda yürütüyor. 12 eylül döneminde bile görülmemiş yöntemlerle hedef haline getirilen vakıf yurtları diğer adıyla cemaatlara ait yurtlar 'Derin örgüt evleri' olarak gösteriliyor. Gönüllü teşekküller, vakıflar şimdiye kadar görülmemiş bir biçimde baskı altına alınmak istendiklerini belirterek 'Bazı aileler çocuklarını yurtlardan alıyor. Ancak bu o kadar fazla değil. 50 bin rakabı abartılı. Çocuklarımız nerede kalacağını resmi yetkililerden çok daha iyi biliyor" derken, asıl kargaşanın kayıt döneminde yaşanacağına dikkat çekiyorlar

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.