Akademik askerlik geliyor, Okutman maaşlarına zam

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın girişimiyle gündeme gelen 'Akademik Askerlik' için geri sayım başladı

07 Kasım 2014 Cuma 09:09
Akademik askerlik geliyor, Okutman maaşlarına zam






Akademik askerlik geliyor, Okutman maaşlarına zam

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın girişimiyle gündeme gelen 'Akademik Askerlik' için geri sayım başladı.  Avcı, akademisyenlerinde öğretmenler gibi askerlik hizmetini yerine getirmelerinin yerinde bir öneri olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, akademik zam tasarısının Meclis Genel Kurulundaki dünkü görüşmelerinde, akademisyenlerin askerliğiyle ilgili bir soruya cevap verdi.

İŞTE SORU VE YANIT


AHMET DURAN BULUT (Balıkesir) –
Teşekkür ederim Başkanım. Sayın Bakanım, hakim ve savcılara yeni verilen, aynı zamanda öğretmenlerimize de verilen akademik askerlik hakkını akademisyenlere vermeyi düşünüyor musunuz? Akademisyenlerimize -tıp dil sınavında olduğu gibi- akademik dil sınavından faydalanma hakkını vermeyi düşünüyor musunuz? Akademisyenler eş durumu tayinleri konusunda çok zor durumdalar. Bu konuyu da nasıl çözeceksiniz?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) –
Tamam, ona bakayım, size bilgi vereyim.Onun dışında, akademisyenlerin askerlik durumuyla ilgili şu anda bizim bir çalışmamız yok ama siz bunun önerisini getirirseniz bu Genelkurmayla ve Milli Savunma Bakanlığıyla bence görüşülmeye değer bir konu. Akademisyenlerin askerliklerinin kendi akademik çalışmalarını da aksatmayacak bir biçimde yürütülmesi konusunda ilkesel olarak ben de böyle bir düzenlemenin yerinde olacağını düşünüyorum.

AHMET DURAN BULUT (Balıkesir) - Aynı öğretmenler gibi…
MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) – Öğretmenler gibi, evet. Bu, daha önce benim Başbakan danışmanlığı dönemimde bir görüşmede, ordunun profesyonelleşmesine ilişkin bir toplantıda o zaman da biz bunu gündeme getirmiştik, yani ben de eski bir akademisyen olarak bu tür görevlerin de vatan hizmeti olduğunu, dolayısıyla, akademisyenlere böyle bir imkan sağlanmasının yerinde olacağını söylemiştim. Bunu tekrar hatırlattınız, onu çalışalım inşallah.


O DA VATAN HİZMETİ SAYILIR

Bakan Nabi Avcı “akademisyenlere askerlik” hakkı için şunları söyledi: “Genelkurmay ve Millî Savunma Bakanlığı’yla görüşülmeye değer. Akademisyenlerin askerlik görevlerini, kendi akademik çalışmalarını da aksatmayacak bir biçimde yürütmelerinin ilkesel olarak yerinde olacağını düşünüyorum.”
 Akademisyen maaşlarında yüzde 35’e varan artış sağlandı. Profesör maaşı 5007 TL ile 5656 TL, doçent maaşı 3 bin 657 ile 4 bin 265, yardımcı doçent maaşı 3 bin 551 ile 3 bin 571 liraya çıkacak. Araştırma görevlisi maaşı 3 bin 20 ile 3 bin 256 liraya yükselecek.
 Öğretim görevlisi ve okutman maaşı da 3 bin 20 ile 3 bin 425 lira olacak.
 Yasaya göre; profesörlere 726, doçentlere 653, yardımcı doçentlere 581, araştırma görevlilerine 508, öğretim görevlilerine de 436 liraya varan teşvik verilecek.

Son Güncelleme: 07.11.2014 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.