Amerikalı komutandan PKK'lı katillere bomba eğitimi

Amerikalı komutan PKK'lı katillere bomba eğitimi vermiş, ABD ordusundan bir kadın subay örgüte kasa kasa Glock tabanca hediye etmiş

07 Ekim 2013 Pazartesi 02:44
Amerikalı komutandan PKK'lı katillere bomba eğitimi








Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak İzmir'de polise teslim olan Xabet kod adlı itirafçının sözleri ortalığı karıştıracak cinsten. Terör örgütü kamplarında Amerikalı bir komutandan bomba eğitimi aldığını söyleyen PKK'lı itifarçı 2006 yılında İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen ve 1 kişinin yaralandığı saldırıya katılmış, bu saldırıdan sonra örgütten kaçmış.

AKŞAM Gazetesi'nden Yelda Göktağ'ın haberinegöre metropollerde bombalı eylem yapmayı seçen örgüt üyelerini ABD’li bir komutan eğitiyordu.


İLK VE SON EYLEMİ OLMUŞ

4 Mart 2006’da bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bombalı saldırının detayları 7 yıl sonra ortaya çıktı. Bir simit aracıyla gerçekleştirilen saldırı için görevlendirilen PKK’lı, saldırının detaylarını AKŞAM’a anlattı. 1999 yılıdan 2007’ye kadar örgüt üyesi olan PKK’lı, İzmir Emniyeti’ne saldırıdan Yunanistan ve Kuzey Irak’ta aldıkları eğitime kadar pek çok konuda önemli bilgiler verdi. İşte 18 yaşında örgüte giren ve Xabet kod ismiyle faaliyet gösteren PKK’lı’nın anlattıkları:

YUNANİSTAN YILLARI

Atina’ya İzmir’den kalkan gemiye kaçak binerek gittik. Bir aylık bir eğitim aldık. Siyasi eğitimdi bu. O dönemde örgütün verdiği eğitimler sırasında Ermeni bir örgüt üyesiyle Atina’da gezme kararı aldık.

5 AY BOMBA EĞİTİMİ
 Dağda çatışmayı seçerseniz silahlı eğitim yaklaşık 6 ay sürüyordu. Metropollerde bombalı eylemi seçiyorsan onun için de 5 ay bombanın yapımı konusunda eğitime gönderiyorlardı. Orada eğitim verenlerden biri ABD’li bir komutandı.

HEDİYE GLOK TABANCALAR KASALARLA GELDİ

2005’te Saddam’a müdahale döneminde bir ABD’li kadın komutan Hammer bir jiple 5 kasa Glock marka silah hediye etti.
NASIL KAÇTIM?
Kaçmanın yollarını arıyordum. O sırada bir simit aracıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü’nü patlatmamı istediler. Bu sayede kaçabildim. Beni üç ay aradılar.  

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.