Bakan Çelik: Kıdem tazminatı henüz bakanlık gündeminde yok

14 Temmuz 2011 Perşembe 17:07
Bakan Çelik: Kıdem tazminatı henüz bakanlık gündeminde yok







Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı fonu konusunun henüz bakanlığın gündeminde olmadığını dile getirdi. Fon'un, Hükümet programı üzerinden tartışıldığını belirten Çelik, "Ama bugün itibariyle, 4-5 gündür bu koltukta bulunan bir bakan olarak henüz gündemimize almadığımız bir konu." dedi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Şükrü Koçoğlu ile yönetim kurulu üyelerini kabul eden Çelik, basın mensuplarının, kıdem tazminatı fonuyla ilgili sorularını cevapladı. Çelik, 1975 yılından beri Türkiye'nin gündeminde olan kıdem tazminatının ayaküstü, kesimleri rahatsız edecek şekilde değerlendirilmesini doğru bulmadığını aktardı. Üçlü Danışma Kurulu'nda kıdem tazminatı konusunun gündeme gelmediğini ifade eden Çelik, Kurulun gündeminde, işkolu istatistiklerinin, sendikal mevzuatın, taşeron işçiliğin olduğunu söyledi.

Çözülmesi gereken konuları, işçi ve işverenle birlikte uzlaşıyla çözdüklerini aktaran Çelik, sorunların çözümünde ciddi bir sıkıntı görmediğini dile getirdi. Gündeme almadıkları kıdem tazminatı fonunun ileri düzeyde tartışılmasını doğru bulmadığını kaydeden Bakan, kıdem tazminatı konusunun tartışılmasından rahatsızlık duyup duymadığına ilişkin soruya, "Hayır. Bizim Üçlü Danışmada ve bakanlık olarak gündeme bu 4 gün içerisinde almadığımız bir konu gündemimizdeymiş gibi bize de atfedilerek yorumlanmasını doğru bulmuyorum. Yoksa biz bir şey söyleyeceksek bunu açık söyleriz, arkasında da dururuz." cevabını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.