Beşiktaş'ta patlama: Türkiye şehitlerini uğurluyor

Beşiktaş'taki kalleş saldırı sırasında şehit düşen polis memurlarının isimleri belli olurken, Türkiye milli yas ilan ederek acısını yüreğine bastı. Şehitlerimizi bugün uğurluyoruz

11 Aralık 2016 Pazar 11:39
Beşiktaş'ta patlama: Türkiye şehitlerini uğurluyor






Beşiktaş'ta patlama: Türkiye şehitlerini uğurluyor

Beşiktaş'da düzenlenen terör saldırısında şehit polisler bugün memleketlerine uğurlanıyor. Şehitlerimiz için ilk tören İstanbul Emniyeti'nde düzenlenecek.

Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında şehit olan emniyet mensupları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde cenaze töreni ile memleketlerine uğurlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Melüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve siyasetçi ile komutan Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

ISPARTA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Türkiye'yi yasa boğan Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın acı haberi memleketi Isparta'ya ulaştı.

Dün Beşiktaş- Bursaspor maçının sona ermesinden sonra Vodafone Arena Stadyumu'nun hemen yanında meydana gelen bombalı terör saldırısında 30'u polis 38 kişi şehit oldu. Şehit polislerden birinin de Ispartalı Durmuş Öcal olduğu belirtildi.

Şehit polisin ailesine haber vermek için gelen yetkililer baba Şerafettin Öcal ile anne Keziban Öcal'ı evde bulamadı. Şehit polisin merkez Doğancı Mahallesi'nde oturan annesinin dün akşam, babasının ise bu sabah acı haberi alıp İstanbul'a gittiği kaydedildi.
Ailenin evinin bulunduğu binaya ve çevresindeki caddeye Isparta Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrakları asıldı. Ailenin yakınları ve komşuları da eve gelerek beklemeye başladı.

5 AYLIK POLİSTİ

Şehit polis memuru Durmuş Öcal'ın Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra 8 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başladığı kaydedildi. Bekar olan Durmuş Öcal'ın 2 kardeşinin bulunduğu belirtildi.



ŞEHİT ATEŞİ SAMSUN'A DA DÜŞTÜ

Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 27 yaşındaki Mustafa Öztürk'ün memleketi Samsun'daki baba evine ateş düştü.



Dün Beşiktaş- Bursaspor maçının sona ermesinden sonra Vodafone Arena Stadyumu'nun hemen yanında meydana gelen bombalı terör saldırısında 30'u polis 38 kişi şehit oldu. Şehit polislerden birisinin Samsunlu polis memuru Mustafa Öztürk olduğu belirtildi. Şehit Öztürk'ün Çarşamba İlçesi Sarıcalı Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde bulunan baba evine acı haberi ulaştı.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, şehit Öztürk'ün baba evine giderek annesi Nurcan ve babası Ahmet Öztürk'e acı haberi verdi. Evlatlarının şehit haberini alan acılı anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan Mustafa Öztürk'ün 2.5 yıllık polis olduğu belirtilirken kardeşinin de Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde öğrenci olduğu ifade edildi.
Şehit haberinin öğrenilmesinin ardından baba evine Türk bayrağı asıldı. Acı haberi duyan yakınları ise taziye için baba evine koştu.


ŞEHİT ATEŞİ ŞANLIURFA’YA DÜŞTÜ

İstanbul’da dün gece düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Süleyman Sorkut’un Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da dün gece gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memurlarından Süleyman Sorkut’un Diyarbakır’da ikamet ettiği ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Bugün havayoluyla Diyarbakır’a getirilecek olan şehidin cenazesinin saat 14.00’de düzenlenecek törenin ardından Siverek Şehitliği'ne defnedileceği öğrenildi.
Temmuz 2016’da polis memuru olarak göreve başlayan Süleyman Sorkut’un ağabeyi Yunus Ferhat Sorkut’un ise Didim Cumhuriyet Savcısı olduğu öğrenildi.

KONYA ŞEHİDİNİ UĞURLAYACAK

Kalleş Saldırı sırasında şehit düşen Emre Horoz'un cenazesi Konya Seydişehir'den uğurlanacak. Emre Horoz'un yakınları şehidin cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'nda.



İSTANBUL İLK GÖREV YERİYDİ

İstanbul Beşiktaş'ta çevik kuvvet polisine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Okan Doğan'ın (22) acı haberi memleketi Malatya'ya ulaştı.

Sabah erken saatlerde emniyet yetkilileri acı haberi vermek için şehidin baba evinin bulunduğu Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Plevne sokağa geldi. Tek erkek çocukları Okan Doğan'ın şehit olduğu haberini alan anne Nadriye ve baba Yusuf Doğan ile kız kardeşi sinir krizleri geçirdi. Acılı aileye olay yerinde bulunan 112 sağlık görevlileri müdahale ederken acı haberin kısa sürede duyulması ile akrabaları da eve akın etti. Şehidin babaocağı Türk Bayrakları ile donatılırken belediye ekipleri de taziye çadırı kurmak için çalışma başlattı. Şehit polis Doğan'ın yaklaşık 2 yıllık polis olduğu ve ilk görev yerinin de İstanbul olduğu öğrenildi.

Çevik Kuvvet Polisi olan Doğan'ın yarın memleketi Malatya'da defnedilmesi bekleniliyor.

İSTANBUL’DAKİ HAİN SALDIRIDA VANLI POLİS DE ŞEHİT OLDU

İstanbul’daki hain saldırıda Vanlı bir polis memuru da şehit düştü. Dün akşam İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen 38 kişi arasında Van’ın Muradiye ilçesi nüfusuna kayıtlı polis memuru Soner İdil’in de bulunduğu belirtildi.



AK Parti Muradiye Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında şehit polis memuru İdil’in fotoğrafıyla birlikte şu notü paylaştı:
“Dün akşamki terörün kahpe girişimi sonucu Muradiyeli arkadaşım, kardeşim Soner İdil şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”
Şehit polis memuru Soner İdil, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında gitar çalarak şarkı söylediği bir videosunu paylaşmış.

ANKARA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Zengin’in Ankara’daki baba ocağına ateş düştü.

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena'da görevli Çevik Kuvvet ekibine yönelik bombalı saldırıda 30’u polis olmak üzere 38 kişi şehit olmuş ve 155 kişi de yaralanmıştı. Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Zengin’in Ankara’daki baba ocağına ateş düştü. Henüz 3 ay önce polis olarak göreve başlayan 21 yaşındaki şehidin ailesine acı haber verildi. Acı haberi alan şehidin babası Kadir, annesi Birsen ve kardeşi Tunahan Zengin gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin Etimesgut Oğuzlar Mahallesi’nde bulunan evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin acılı ailesi taziye ziyaretine gelenleri kabul ederken, şehidin babaevine dev Türk bayrağı asıldı.
Şehit Zengin’in evinin önünde 112 sağlık ekipleri tedbir amaçlı bekletiliyor. Şehit polis memuru Zengin’in cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Ahmet Akseki Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

GAZİANTEP ŞEHİDİNİ BEKLİYOR; 1 AY SONRA NİŞANLANACAKTI

Beşiktaş'ta terör saldırısında şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Adem Serin'in acı haberi, memleketi Gaziantep'te yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehidin babası Şefik ile annesi İsminur Serin'in dün gece telefonla aradıkları oğullarına ulaşamamaları üzerine İstanbul'a gittikleri belirtildi.
Vodafone Arena Stadı yakınında dün gece düzenlenen hain saldırıda şehit olan polis memuru Adem Serin'in şehadet haberi, polis yetkilileri tarafından Eyyüp Sultan Mahallesi'nde oturan temizlik işçisi Şefik ve İsminur Serin çiftine vermek için gittikleri evde aileye ulaşamadı. Serin çiftinin saldırıyı öğrenip telefonla aradıkları oğullarına ulaşamadıkları için sabah saatlerinde uçakla İstanbul'a gittikleri belirtildi.

 Acı haberi alan şehidin kardeşleri yasa boğuldu. Ailenin yaşadığı evin çevresine Türk bayrakları asılırken, önüne ise taziye çadırı kuruldu. Serin'in şehit olduğu haberini alan yakınları ise eve akın etti. Mahalle Muhtarı Vakıf Turak, şehit Serin'in 1 ay sonra nişanlan yapacağı için memleketine geleceğini ve herkes tarafından çok sevildiğini söyledi. 3'ü kız, 5 çocuklu ailenin en büyük çocuğu ve bekar olduğu belirtilen polis memuru Adem Serin'in 4 yıldır ilk görev yeri olan İstanbul'da çalıştığı ifade edildi. Babası Şefik Serin'in Şehitkamil Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan polis memuru Serin'in cenazesi, yarın Gaziantep'te düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Adem Serin'in yeni sözlendiği ve 1 ay sonra nişan yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Şehit haberi ile büyük üzüntü duyduğunu belirten Mahalle Muhtarı Vakıf Turak, şehidi 1 ay sonra nişan için beklediklerini anlatarak, "Abdestli namazlı bir gençti. Mahalledeki herkes kendisini çok severdi. 5 kardeşin en büyüğüydü. Hepimiz çok üzüldük. Sözlüydü, bir ay sonra gelmeye, nişan yapmaya hazırlanıyordu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

KAYSERİ'YE ACI HABER

İstanbul'daki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Yasin İke'nin memleketi Kayseri'ye acı haber ulaştı.

Dün akşam Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen hain saldırıda şehit olan 38 kişiden birinin Kayseri doğumlu 23 yaşındaki polis memuru Yasin İke olduğu belirlendi. Şehit polisin Kayseri'deki ailesine acı haber bu sabah ulaştı. Acı haberi alınca fenalaşan Yasin İke'nin anne ve babası Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜNÜN BABASI DA EMNİYET MÜDÜRÜYDÜ

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı sonucu şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun yarın ikindi namazını müteakip memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

Beşiktaş'ta dün gece çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun cenazesinin memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde defnedileceği öğrenildi. Şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun babası Erdal Karakurdu'nun da oğlu gibi emniyet müdürü olduğu ve yaklaşık 15 yıl önce emekliliğe ayrıldığı ifade edildi. 2 çocuk sahibi emekli Emniyet Müdürü Erdal ve Sabriya Karakurdu çiftinin şehit olan oğulları Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun kardeşi Sabri Ferda Karakurdu'nun da 2008 yılında Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kdz. Ereğli Lisesi'nden mezun olduktan sonra polis koleji sınavlarını kazanarak okulu bitiren şehit Karakurdu'nun ise yaklaşık 15 yıl önce emniyet teşkilatında görev yapmaya başladığı belirtildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Vefa Karakurdu'nun cenazesinin yarın Kdz. Ereğli ilçesine getirilmesi bekleniyor. Şehidin, yarın ikindi namazını müteakip Bozhane Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kestaneci Mahallesi Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.

3 YILLIK POLİSTİ

İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 26 yaşındaki Ali Aksoy'un memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne ateş düştü.

Dün Beşiktaş- Bursaspor maçının sona ermesinden sonra Vodafone Arena Stadyumu yanında meydana gelen 2 patlamada 27'si polis 29 kişi şehit oldu. Akhisarlı polis Ali Aksoy'un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy'un ailesi, teşhis için bu sabah İstanbul'a gitti.

Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoy'un Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi.

6 AYLIK BABAYDI

Bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Adem Oğuz'un Adana'daki baba evine ateş düştü.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Belediyevleri Mahallesi'nde oturan şehit polis memuru Adem Oğuz'un ailesine acı haberi, polis görevlileri sağlık ekibi eşliğinde verdi. 6 yıllık polis memuru olan oğullarının şehit haberini alan Yeter- Ali Oğuz çifti, gözyaşlarına boğuldu. Belkız Oğuz ile 2 yıllık evli ve 6 aylık oğlu bulunan şehit Adem Oğuz'un baba evine Türk bayrakları asıldı.

Acı haberi alan 4 çocuk babası Ali Oğuz, İstanbul'a hareket ederken, anne Yeter Oğuz ise fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Şehit Adem Oğuz'un Adana'nın Aladağ İlçesi'ne bağlı Kıcak Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

4 ÇOCUĞUN EN KÜÇÜĞÜYDÜ

Şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Okan Doğan, Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ndeki baba evine acı haber verildi. Şehit polis memurunun babasının evine Türk bayrağı asılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Vodafone Arena Stadı'nın yakınlarında düzenlediği bombalı saldırıda yaralanan Çevik Kuvvet Polisi Okan Doğan, dün akşam İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehit Polis'in Malatya'nın Battalgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları babaevine dev bir Türk Bayrağı astı. Mahallede bulunanlar da evlerine bayraklar astı.

Malatya'nın Yazın İlçesi nüfusuna kayıtlı, 2 yıldır polis olarak görev yaptığı, bekâr olduğu öğrenilen ve ailesinin 4 çocuğunun en küçüğü olan şehit Okan Doğan'ın babası Yusuf ve Nadriye Doğan oğullarının şehit düştüğünün haberini aldıktan sonra bu sabah İstanbul'a gittiği belirtildi.

Çevik kuvvet polisi Okan Doğan'ın cenazesinin yarın Malatya'da ikindi namazı ardından toprağa verilecek.
Son Güncelleme: 11.12.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Merve oguz 2016-12-12 12:49:01

Sehitler olmez biz muhammed ummetiyiz dimdik ayaktayiz